Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Komen er nog verrassingen uit de hoge hoed?

Met nog twee speelrondes te gaan moeten er nog drie beslissingen vallen in de Derde Divisie Zondag. Wie wordt de tweede degradant? Wie wordt tweede ploeg in de nacompetitie voor degradatie en wie wordt kampioen van de laatste periode? Ook voor deze speelronde zet topamateurvoetbal.com weer alles voor u op een rijtje.

Water aan de lippen

Wij beginnen met de staart van de ranglijst. Nadat vorige week het doek definitief viel voor UDI’19 kan dit zondag voor Dongen het geval zijn. Het puntje in het midweekse inhaalduel tegen UNA zette niet echt zode aan de dijk voor de West Brabanders. Het gat met Baronie kwam hiermee op drie punten. Zondag mag Dongen het thuis proberen tegen Groene Ster. Alleen winst telt. Bij ieder ander resultaat zal het doek waarschijnlijk vallen voor Dongen. Groene Ster heeft ook de nodige belangen en zal zich in Dongen definitief veilig kunnen spelen. Daarnaast doet de ploeg van Maurice Verbunt ook nog stiekem mee in de derde periode.

Sportieve plicht

Ook bij JOS/Watergraafsmeer staat het water tot aan de lippen. Trainer Cor ten Bosch zit met zijn hoofd al bij nacompetitie. Het verschil met naaste concurrent O.S.S.’20 is “maar” drie punten. De Amsterdammers gaan zondag op bezoek bij TOGB wat uitgespeeld is. Toch zal de ploeg van de afscheidnemende Mark Schuur zijn sportieve plicht willen vervullen en proberen het debuut seizoen in de Derde Divisie goed af te sluiten voor het thuispubliek.

Concurrent van JOS, O.S.S.’20 gaat op bezoek bij VVSB. Het puntje wat de Ossenaren in de wacht wisten te slepen tegen TOGB afgelopen zondag, kon wel eens heel kostbaar zijn geweest. VVSB bereid zich voor op de nacompetitie voor promotie. Het resultaat is daarbij in de slotduels ondergeschikt voor trainer Wilfred van Leeuwen. Wellicht dat O.S.S.’20 hiervan kan profiteren en zich na een moeizaam seizoen veilig spelen.

De laatste prijs

Blijft nog over de derde periode die nog vergeven moet worden. ADO’20 voert de stand aan in de derde periode. Echter hebben de kampioenen al een periodetitel dus als zij ook de laatste periode winnen, gaat deze naar de ploeg die tweede wordt in de periodestand. Op dit moment is dit Quick H. met 19 punten. Er zijn echter vier ploegen, DEM en Groene Ster (17 punten), OJC Rosmalen en Unitas allebei 16 punten, die op het vinkentouw zitten. Meest interessante duel in deze speelronde is daarmee gelijk OJC Rosmalen tegen Quick. De ploeg van trainer Willem Leushuis heeft in de periode 3 punten minder dan Quick. Bij winst doet dan ook OJC weer volledig mee in de periode. DEM, uit bij Gemert en Groene Ster uit bij Dongen, zullen dus met grote interesse de ontwikkelingen in Rosmalen volgen.

Zoals gebruikelijk de afgelopen seizoenen worden ook dit jaar de laatste twee speelrondes allemaal op dezelfde dag en tijdstip afgewerkt.

Zondag 21 mei – 14:00 uur

USV Hercules – UNA

Blauw Geel’38 – HSC’21

TOGB – JOS/Watergraafsmeer

VVSB – O.S.S.’20

v.v. Baronie – GVV Unitas

OJC Rosmalen – HV&CV Quick

v.v. Gemert – RKVV DEM

v.v. Dongen – Groene Ster

ADO’20 – UDI’19