REPORTAGE | OFC weet eindelijk weer eens wat winnen is; 3-1 zege bij OSS’20

De wedstrijd OSS’20-OFC was op papier een zeer interessant treffen. In de eerste plaats was de inzet de 2e plaats in de Derde Divisie Zondag; vervolgens vroeg een ieder zich af of de voor de winterstop gedoodverfde kampioen uit Oostzaan eindelijk weer eens het zoet der overwinningen kon gaan proeven hetgeen toch al weer ruim een maand geleden was (zondag 27 maart in Naaldwijk bij Westlandia, HvD).

Voor OSS’20 zou het seizoen nog wat glans krijgen als de 3e periodetitel eventueel binnengehaald zou kunnen worden, waarvoor winst op OFC wel een absolute eerste vereiste was.
Dat prijsje (plaats in de nacompetitie) zou voor trainer Bertran Kreekels het seizoen nog enigszins goed kunnen maken want in Oss, en met name bij de vertrekkende Oss-trainer, is nog steeds de frustratie aanwezig van het desastreuze Coronaseizoen waarin de KNVB besloot om OSS’20, ondanks een voorsprong op de ranglijst van niet minder dan 17 punten niet te laten promoveren naar de Tweede Divisie.

Wedstrijd met twee gezichten

Het werd in Oss zondagmiddag op Sportpark de Rusheuvel een wedstrijd met twee gezichten. In het eerste gedeelte was de, met de wind in de rug spelende, thuisclub de bovenliggende partij. Men begon voortvarend, zette druk op de OFC verdediging die echter met aan het hoofd Eric Veerman en Victor van der Linde voorlopig geen krimp gaf.

Toen OSS’20 na ruim een kwartier een penalty kreeg wegens een overtreding van Nino van den Heuvel leek clubtopscoorder Tim Waterink OSS’20 aan de leiding te brengen. OFC-doelman Mike Grim koos echter dezelfde hoek die Waterink ook op het oog had met als gevolg dat de score dubbelblank bleef.
In het verdere verloop van de eerste helft moest Mike Grim overigens nog enkele malen handelend optreden om een verdiende OSS-voorsprong te voorkomen.

Pieter Mulders: ,,Daar staat een keeper toch voor…

Trainer Pieter Mulders was na afloop wel heel koel en zakelijk over die reddingen van zijn doelman. ,,Daar staat een keeper toch voor?” was het antwoord van Mulders die het in deze eerste 45 minuten niet echt naar zijn zin had. In de eerste plaats omdat het vertoonde spel van zijn ploeg daar geen enkele reden voor was en bovendien omdat hij het vele malen niet eens was met het fluiten van scheidsrechter Dave de Vries. ,,Die man floot voor elk wissewasje”, aldus Mulders.

Op slag van rust toch de (verdiende) voorsprong voor OSS’20. Terwijl Tim Watering drie man bezig in het doelgebied hield was het Joep Engelen die iedereen inclusief Grim verraste met zijn schot: 1-0.

In de rust moet Pieter Mulders zijn team ongetwijfeld verteld hebben dat er uit en ander vaatje getapt moest worden wilde men hier in Oss een of meerdere punten uit het vuur gaan slepen. Die boodschap kwam goed over. Er was in ieder geval een totaal ander OFC te zien: knokkend, hard werkend, veel strijd leverend en bovenal oppermachtig. Ook een ploeg die weer eens drie doelpunten wist te scoren.

Op gelukkige wijze kwam men weliswaar op gelijke hoogte doordat Joep Engelen zijn tweede doelpunt scoorde deze middag, alleen ditmaal in zijn eigen doel waardoor hij de Oostzaaners terug in de wedstrijd bracht: 1-1. Toen enkele minuten later Genridge Prijor ook nog eens de 1-2 aan liet tekenen was het verzet gebroken bij OSS’20.

De in de 82e minuut ingevallen Mohamed Chih bepaalde uiteindelijk in de 85e minuut de eindstand op 1-3, waardoor OFC de spanning weer terugbracht in de Derde Divisie, mede door het tweede achtereenvolgende verlies van koploper Gemert.

Bertran Kreekels: ,,We vergeten de wedstrijd op slot te gooien

Trainer Bertran Kreekels zag het na de tweede treffer van OFC al zwaar in: ,,Het was jammer dat we in de eerste helft de wedstrijd niet op slot konden gooien terwijl we daarvoor goede kansen kregen. Toen na dat lullige eerste doelpunt van OFC ook direct de tweede treffer volgde wist ik al dat het moeilijk zou gaan worden en dat wij niet over deze tegenvaller heen zouden komen. We creëerden niets meer en lieten het voetballen aan OFC over dat in de tweede helft duidelijk de beste ploeg was”.

Victor van der Linden: ,,We hebben in de 2e helft laten zien waartoe we in staat zijn”

Victor van der Linden, een van de betere spelers deze middag bij OFC, was blij met deze overwinning. ,,We hebben laten zien dat we nog steeds een goede ploeg hebben die prima kan voetballen. De laatste wedstrijden hebben we het geluk niet altijd meegehad, maar vandaag hebben we hard gewerkt en zijn we prima teruggekomen naar die eerste treffer van OSS’20. Met de terugkeer van Niels Springer in het vooruitzicht hebben we nog meer mogelijkheden dat ons spel ongetwijfeld ten goede zal komen want vergeet niet dat we natuurlijk de laatste wedstrijden wel een aantal vaste basisspelers moeten missen”.

Als het aan Niels Springer ligt is hij er volgende week in het thuistreffen tegen JOS/Watergraafsmeer weer vanaf het begin bij: ,,Deze middag had ik wel kunnen spelen maar uit voorzorg heb ik dat niet gedaan. Ik heb al weken met pijn gevoetbald dus rust kwam mij prima uit, maar in de slotfase van de kompetitie wil ik er bij zijn”.