Hercules-beul Boerlage: “Dit was mijn eerste gescoorde vrije trap dit seizoen.”

In de schitterende seizoensafsluitende speelronde redde Hercules het niet om de favorietenpositie in de titelstrijd waar te maken. De Utrechters speelden thuis met 3-3 gelijk tegen ADO’20 en zagen hierdoor de het kampioensschap naar OFC Oostzaan gaan. ADO’20-middenvelder Daan Boerlage schoot met een fijne vrije trap, diep in blessuretijd, de hoop van de thuisploeg aan diggelen, maar over een specialiteit kan zeker niet gesproken worden: “Dit was mijn eerste gescoorde vrije trap dit seizoen.”, aldus de Hercules-beul, tegenover topamateurvoetbal.com

De 24-jarige middenvelder die o.a. in de jeugd van AZ en bij Cambuur speelde, is bezig aan zijn tweede seizoen als “Super Ezel”. Hiervoor kwam Boerlage uit voor de OFC Oostzaan en met het doelpunt in de 91e minuut was het uitgerekend die club die de middenvelder heel blij maakte. Door de benutte vrije trap eindigde de wedstrijd in 3-3 en was OFC kampioen.

Voor Boerlage was het alweer zijn vijfde goal van het seizoen, maar pas de eerste vrije trap die hij benutte. De middenvelder scoort overigens wel vaker van afstand en bewees nu, in het heetst van de strijd, ook om over deze kwaliteit te beschikken. Op de vraag of hij nog problemen heeft gehad, omdat zijn goal de eigen promotiekansen van ADO’20 om zeep hielpen, is de middenvelder duidelijk: “Nee, wij wilden gewoon nog winnen en die kansen lagen er daarna ook gewoon nog.”