Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERHAAL | Contracteer Mitchel Bormann en krijg oma Nel er gratis bij

Ze is een stille genieter, maar tegelijk ook bloedfanatiek. We hebben het hier over oma Nel. Ze is er altijd. Niet meestal? Nee, altijd. Daar waar kleinzoon Mitchel Bormann voetbalt, zit zijn oma langs de kant. Op haar rollator, want die heeft oma Nel nodig om langs het veld te kunnen komen. Het gehele seizoen zat ze in ieder geval bij de thuiswedstrijden van FC Lisse schuin achter de dug-out. Dan zag ze één helft haar kleinzoon aan de overkant langs de lijn razen en een helft rende hij vlak voor haar langs.

Oma Nel is daarmee een opmerkelijke verschijning langs de velden, want haar aanwezigheid heeft nooit opgehouden bij de clubs waar Mitchel speelde. Oma Nel heeft al jaren haar eigen plekje in de spelersbus. Niet alleen het afgelopen seizoen bij FC Lisse, maar ook in de tijd dat Mitchel bij bijvoorbeeld Ajax en ODIN ’59 speelde. Maar het begint nog veel eerder.

Mitchel Bormann heeft ondertussen voor negen clubs gespeeld. Begonnen als jong ventje bij OSV. Via KFC, Young Boys Haarlem, Fortuna Wormerveer, Purmersteijn, VSV, ODIN ’59, Ajax Amateurs en dan nu met FC Lisse naar de Tweede Divisie. Komend seizoen speelt de 27-jarige rechtsback voor het eerst in zijn voetballoopbaan op het hoogste amateurniveau van Nederland. Dit bereikte hij voornamelijk omdat hij steeds bleef knokken om de lat weer een beetje hoger te leggen.

En natuurlijk was daar altijd oma Nel. Vanaf het allereerste begin was ze er al bij. Oma Nel. De stille supporter op de achtergrond. Het mooie aan oma Nel is dat ze al zo veel voetbal gezien heeft, dat ze de dingen die op het veld gebeuren goed kan plaatsen. Ze is een fan zoals je ze bij elke club zou willen hebben. Het is ook daarom dat Mitchel Bormann overal een contract kan tekenen en oma Nel in zijn kontzak mee de bus in krijgt. Oma Nel wordt ook bij elke club al snel “onderdeel van het team”.  Er was zelfs een periode dat dat betekende dat ze bij ODIN’59 elke training langs de lijn stond. Dat leverde nog een hilarische situatie op: oma Nel was aanwezig, maar kleinzoon Mitchel had zich afgemeld. Op  de vraag waarom ze er desondanks was gaf ze als logisch antwoord: “Ik ben toch onderdeel van het team?”

Nog zoiets; voor zover mensen Oma Nel niet als zodanig betitelen, dan roept men wel over “oma Bormann”. Foutje, want oma Nel komt van moeder’s kant en heet Nel van Leeuwen. En is daarmee dus geen oma Bormann. Onlangs werd bekend dat ze ernstig ziek is en wordt bedreigd door kanker. Het zette de selectie van FC Lisse aan tot een speciale actie voor de wedstrijd tegen VV Goes; een clubshirt vol handtekeningen van de selectie. Kun je het nog persoonlijker maken? Tante Nel is volop in behandeling en zo moet dat ook zijn. Komend seizoen gaat Mitchel immers in het walhalla van het amateurvoetbal spelen en dus is er voor haar al een plekje in de bus naar Hardenberg, Spakenburg en Maassluis ingeruimd. Want; waar Mitchel voetbalt hoort Oma Nel langs de lijn.