Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hercules-aanvoerder Niek Hoogveld na titelechec: “Ik heb zoveel emoties gehad gisteren, echt niet normaal.”

Amper vierentwintig uur na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Frank de Winter zit het mislopen van de titel uiteraard nog enorm hoog bij Hercules. De klap na het 3-3-gelijkspel tegen ADO’20 van maandagmiddag heeft er enorm ingehakt, maar echt veel tijd om te rouwen is er echter niet bij de Utrechters. Over twee dagen staat de belangrijke promotiewedstrijd tegen DVS’33 alweer op het programma. Topamateurvoetbal.com sprak aanvoerder Niek Hoogveld over de teleurstellend verlopen middag op sportpark Voordorp en hoe het nu verder moet: “Het gaat mentaal en fysiek enorm zwaar worden, maar we moeten door. We hebben geen keuze.”

Het leek zo’n mooi scenario te kunnen worden voor Hercules-aanvoerder Niek Hoogveld. De 23-jarige Drielenaar had in zijn laatste wedstrijd voor de ploeg afscheid kunnen nemen met het in de lucht steken van de schaal. Door het resultaat van gisteren wordt de carrière van de centrale verdediger bij Hercules nog met minimaal twee wedstrijden verlengt, voordat hij in de zomer overstapt naar Kozakken Boys. Het mocht echter niet zo zijn en daar heeft Hoogveld na afloop flink de pest in. “Ik kijk er eigenlijk wel met een écht slecht gevoel op terug. We hebben de goals gewoon te makkelijk weggegeven en we laten ons verleiden tot een situatie waarin we een overtreding moeten maken. Die knalt hij (Daan Boerlage van ADO’20, red) dan nog goed binnen ook…”. “ Ik denk dat wij een aantal momenten niet hebben geleverd en dat straffen ze goed af.”, vervolgt Hoogveld in zijn analyse. Vooral in de tweede helft was er volgens de aanvoerder meer voor zijn team te halen: “We verdienden het wel op basis van de tweede helft. Na de 3-2 dacht ik gewoon dat we hem binnen hadden. Dat dacht iedereen!”

Volgens ex-Ajax-trainer Erik ten Hag was er altijd 24 uur van feest en 24 uur van rouwen. Daarna moest de knop om zijn. Of Hercules-trainer René van der Kooij dit bij zijn team kan bewerkstelligen, is nog maar af te wachten. Hoogveld: “Vanavond (dinsdag) komen we allemaal weer bij elkaar en gaan we er voor zorgen dat we er weer als team staan, zodat we tegen DVS’33 mooie wedstrijden kunnen neerzetten. Het zal fysiek, en vooral mentaal, heel zwaar worden, maar we moeten door.” Voor Hoogveld zou er in de playoffs nog een bijzonder scenario kunnen ontstaan. Mocht de strijd met DVS’33 overleefd worden, dan is het mogelijk dat Kozakken Boys de volgende tegenstander van Hercules is. “Het is geen ideale situatie. Ik wil natuurlijk dat zowel Hercules als Kozakken Boys doorgaan naar de volgende ronde.” Echter, mochten de twee clubs daadwerkelijk de degens kruisen, dan geeft de verdediger uiteraard alles voor zijn huidige club: “Ik zit nu nog bij Hercules, dus wil ik gewoon winnen!”