Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Gaan de champagneflessen open in Harderwijk?

Speelronde 33 staat voor de deur en daarin kan ACV zich verzekeren van de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Daarbij is het echter mede afhankelijk van het resultaat dat concurrent GVVV neer weet te zetten in eigen huis tegen FC Rijnvogels. In de onderste regionen van de ranglijst kan zaterdag het doek vallen voor Excelsior’31 en ASWH, een nederlaag zou wel eens het einde voor de twee ploegen kunnen betekenen in de Derde Divisie. Volop spanning dus wederom op de zaterdagmiddag!

In Harderwijk kan ACV in ieder geval een enorme stap zetten in de richting van het kampioenschap, maar is het ook mogelijk dat men na het duel met VVOG direct een feest kan gaan vieren. De thuisploeg zal echter niet mee gaan werken aan een leuk potje voetbal waarbij ACV de drie punten krijgt. VVOG is zoals bekend zal zijn ook naarstig op zoek naar de punten om degradatie naar de Vierde Divisie te kunnen voorkomen. Na een fraaie serie wedstrijden waarin de punten wel gepakt werden kreeg VVOG recent het deksel op de neus in Veenendaal. Daar was DOVO overduidelijk te sterk met een uitslag van 5-1. De thuisploeg van komende zaterdag is terug te vinden op plaats vijftien, dit met slechts één punt achterstand op de op een ‘veilige’ veertiende positie staande RKAV Volendam. Lijstaanvoerder ACV is bezig aan een indrukwekkende serie waardoor het op weg lijkt naar de titel, sinds oktober 2022 in competitieverband ongeslagen en drie punten voor op GVVV. Puntenverlies kan echter alles weer nog spannender maken. Duidelijk is dat als ACV wint en GVVV daar niet in slaagt dat Assen een groot feest mag vieren.

GVVV stuit op FC Rijnvogels dat als promovendus ook een fantastisch seizoen aan het draaien is. De ploeg staat vijfde en wist 53 punten te pakken uit 32 wedstrijden. De ploeg uit Veenendaal moet winnen en dat deed het ook de laatste vier wedstrijden. De eerdere confrontatie tussen FC Rijnvogels en GVVV eindigde in een 2-3 zege voor de ploeg uit Veenendaal. Dit mede door twee doelpunten van Ilias Latif. Geen eenvoudige opgave dus voor de huidige nummer twee van de ranglijst dat weet dat puntenverlies fataal kan zijn en dat er dan via de nacompetitie alsnog gestreden moet worden voor een ticket voor de Tweede Divisie.

Van de titelrace dalen we af naar de strijd om ook komend seizoen uit te mogen komen in de Derde Divisie. Met het ingaan van speelronde 32 is onderstaande de stand van zaken:

13. Urk 32-36
14. RKAV Volendam 32-33
———————————–
15. VVOG 32-32
16. Ter Leede 32-30
———————————–
17. Excelsior’31 32-27
18. ASWH 32-27

Urk lijkt zich op te mogen maken voor nog een seizoen Derde Divisie omdat het vier punten voorsprong heeft op VVOG. De opgave om punten te pakken in deze speelronde is wel een lastige. De ploeg reist af naar Zeeland waar men tegenover Hoek komt te staan, een team dat nog een reële kans heeft om de derde periodetitel te pakken. De belangen zijn er dus voor beiden ploegen. Een plaats onder Urk is RKAV Volendam te vinden dat slechts één punt meer heeft weten te pakken tot dusver dan het al genoemde VVOG. De Volendammers stuiten op Sparta Nijkerk en laat dat nu net ook een ploeg zijn die de drie punten nodig hebben omdat het slechts twee punten achterstand heeft op GVVV in de strijd om de derde periodetitel.

VVOG ontvangt dus koploper ACV en Ter Leede speelt in Sassenheim tegen de nummer vier Barendrecht. Verder speelt Excelsior’31 thuis tegen DVS’33 en krijgt ASWH het al uitgespeelde DOVO op bezoek. Dat laatste zegt echter niet zoveel aangezien men vorige week ook uithaalde tegen VVOG (5-1).

Overige wedstrijden:
Sportlust’46 – Harkemase Boys
SteDoCo – Staphorst