Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VVON Awards 2022-2023: Correia en Jalving in de prijzen, speciale award De Graaf

Op het jaarlijkse trainerscongres van de VVON (Vereniging van Oefenmeesters Nederland) vrijdag 19 mei in Zwolle, werden de jaarlijkse Awards uitgereikt voor de beste amateurtrainers. Per district waren er drie genomineerden en in het district West 2 zelfs vier. De leden van de VVON konden online hun stem uitbrengen. Maar van de 1.800 leden had maar liefst 40% online zijn stem uitgebracht.

Eén van de voorwaarde om voor de prijs in aanmerking in te komen is dat de ploeg van de trainer minimaal op 1e klasse niveau speelt. Van de trainers die regelmatig voorbijkomen bij www.topamateurvoetbal.com vielen Anthony Correia (v.v. Katwijk) en Ruud Jalving (ACV) in de prijzen. Jalving gaf aan topamateurvoetbal.com op het congres aan dat de prijs een leuke erkenning is, maar dat deze weinig tot geen waarde heeft als hier geen kampioenschap aan vast zit. Jalving is met zijn ploeg ACV nog vol in strijd met GVVV voor de titel in de Derde Divisie Zaterdag.

Speciale award
Nadat Chris de Graaf een uitgebreide uiteenzetting had gedaan van de spelprincipes van s.v. Spakenburg wat leidde tot het KNVB-bekersucces was er ook een prijs voor hem. De VVON loofde een speciale award uit voor de unieke bekerprestatie van de Graaf met s.v. Spakenburg. De Graaf was blij en vereerd met toch nog een prijs dit jaar.

Winnaars:

District Noord: Ruud Jalving (ACV) – 3e divisie A Zaterdag

District Oost: Camiel Jager (AWC Wijchen) – 4e divisie B Zondag

District West 1 – Willem Romp (v.v. Eemdijk) – 4e divisie B – Zaterdag

District West 2 – Anthony Correia (v.v. Katwijk) – 2e Divisie

District Zuid 1 – Theo van Geffen (RKSV Nemelaer – Haaren) – 1e klasse B Zondag

District Zuid 2 – Sjoerd van der Coelen (RKSV Wittenhorst – Horst (L)) – 1e klasse C Zondag

Maar liefst ruim 700 trainers uit het amateurvoetbal waren aanwezig op het trainerscongres. Met een uitgebreide presentatie van Chris de Graaf over het bekersucces van Spakenburg en het gebruik van data in het voetbal door Pieter de Zwart van Voetbal International werd de dag afgetrapt.

Maurice Verbunt (Groene Ster) verzorgde op het veld van Be Quick’28 een demonstratietraining over zijn spelprincipes. Na de lunch werd het congres afgesloten met een presentatie over de werkwijze binnen de PSV Academy inclusief en veldtraining van de JO-13

Na een lange dag trokken de trainers tevreden, met vier licentiepunten op zak huiswaarts.