Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk pakt koppositie terug

In de voorlaatste speelronde van de Tweede Divisie heeft Katwijk de
koppositie terugveroverd op AFC. De Krombewoners wonnen op bezoek bij FC Lisse, en zagen AFC punten morsen bij OFC. Rijnsburgse Boys ging verrassend onderuit tegen Jong FC Volendam.

Op papier leek het programma van AFC het gemakkelijkste van de drie titelkandidaten, maar op bezoek bij het al gedegradeerde OFC speelden
de Amsterdammers met name voor rust weinig klaar. OFC trof tweemaal de paal en ging uiteindelijk met een 1-0 voorsprong rusten door een doelpunt van Niels Butter. Na de pauze drong AFC wel duidelijk aan, maar verder dan de gelijkmaker van Soufiane Hetli kwam de koploper niet.

Katwijk aan kop

Daardoor kon Katwijk de koppositie, zij het op doelsaldo, opnieuw innemen. De Krombewoners waren de gehele wedstrijd de bovenliggende, en drukten dit overwicht na rust uit in twee doelpunten. Even na het verstrijken van het uur waren kort na elkaar Ahmed El Azzouti en Killian van Mil trefzeker, waardoor Katwijk als koploper de laatste speelronde ingaat.

Rijnsburgse Boys bewees zich in de strijd om de titel een slechte dienst. De Uien verloren van Jong FC Volendam: 4-3. Jordy Strooker en Bram Ros repareerden in de eerste helft nog wel een snel opgelopen achterstand, en ook nadat de 3-2 viel kon Rijnsburg de schade nog herstellen via Bram de Bruin. De 4-3 die vlak voor tijd viel kon echter niet meer worden weggepoetst waardoor Rijnsburgse Boys zichzelf nu op een derde plaats terugvind, met twee punten minder dan Katwijk en AFC.

El Idrissi matchwinner in Noordwijk

In de strijd om het ontlopen van nacompetitie is er in feite niets veranderd. IJsselmeervogels wist eigenlijk al dat het die zou moeten gaan spelen, en weten dit nu zeker door een 2-0 nederlaag bij Scheveningen. De tweede plek is nog altijd voor Excelsior Maassluis. De Tricolores boekten weliswaar hun tweede zege op rij, maar zagen dat TEC ook won en daarmee op de veilige veertiende plaats blijft staan. Adham El Idrissi was 12 minuten voor tijd het goudhaantje namens de ploeg uit Tiel in het duel bij Noordwijk, dat in 0-1 eindigde.

Excelsior Maassluis won op Dijkpolder met 3-2 van Jong Sparta. Door doelpunten van Redouan Ouali, Pieter Langedijk en Bram Wennekers leek het een eenvoudige middag te worden voor de ploeg van Steye Jacobs, maar door twee goals van Jong Sparta in de laatste tien minuten werd het toch nog even spannend.

Alle uitslagen:
Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam 3-2
FC Lisse – Katwijk 0-2
Jong Volendam – Rijnsburgse Boys 4-3
Kozakken Boys – Koninklijke HFC 2-3
Noordwijk – TEC 0-1
OFC – AFC 1-1
Quick Boys – De Treffers 0-2
Scheveningen – IJsselmeervogels 2-0
Spakenburg – HHC Hardenberg 4-4