Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De laatste keer

Nu alle belangrijke beslissingen zijn gevallen in de Tweede Divisie staat de laatste speelronde voor het grootste gedeelte in het teken van afscheid nemen. Afscheid van het seizoen, van de club waar je speelt, of zelfs afscheid van het voetbal.

Het enige prijsje wat nog niet vergeven is, is de derde periode. Daarin staat HHC Hardenberg op pole  position. Bij winst tegen Koninklijke HFC op de Boshoek is de ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstein niet alleen winnaar van de derde periode, maar eindigt het seizoen ook op de tweede plaats. Bovendien bewijzen de Sallanders met dat resultaat Rijnsburgse Boys een grote dienst. Omdat de hele top 3 dan een periode heeft, nemen de Uien die van Katwijk over. Rijnsburgse Boys moet dan zelf wel winnen bij Spakenburg. Als HHC Hardenberg punten laat liggen, komen Katwijk en Scheveningen in aanmerking voor de derde periode. Winst in de wedstrijden tegen respectievelijk De Treffers (thuis) en Jong Sparta (uit).

Onderin kunnen GVVV en Kozakken Boys nog stuivertje wisselen als de Blauwen dik winnen en de Boys verliezen. Voor het lot van beide clubs heeft dat geen gevolgen, voor hun plekje in het schema heeft dat bijzonder veel gevolgen. De nummer 16 treft namelijk de op één na hoogst geplaatste periodekampioen uit de Derde Divisie zondag, de nummer 17 krijgt die uit de Derde Divisie zaterdag. Kozakken Boys ontvangt op de Zwaaier ASWH, GVVV speelt in eigen huis tegen TEC. Daarna wacht voor beiden nog de nacompetitie, daarover later meer.

Pensioen

Eerst gaan we kijken naar de spelers die het topamateurvoetbal vaarwel gaan zeggen. Wij wensen al die spelers alle goeds toe, maar willen er toch een aantal uitlichten. Roy Terschegget, Jeffrey Buitenhuis en Eef van Riel behoren tot het groepje spelers dat op een lager niveau gaat voetballen. Raoul Esseboom twijfelt om zijn schoenen toch maar niet in de wilgen te gooien. Ricardo Kieboom moest halverwege het seizoen al een punt achter zijn carriere zetten, vanwege een blessure.

Datzelfde lot trof Pim Balkestein. De verdediger was sinds 2016 actief voor De Treffers. Balkestein, geboren in Gouda, kwam in de jeugd uit voor Heerenveen en vertrok daarna naar Engeland waar hij onder andere, uitkwam voor Ipswich Town, Brentford en Wimbledon. Balkestein had in maart zijn voetbalpensioen al aangekondigd, maar doordat hij in het vervolg van de competitie een zware blessure opliep, werd dat uiteindelijk een vervelend vervroegd pensioen.

Ook het pensioen van Leon Bot verloopt niet zoals verwacht. De Sliedrechter, die sinds 2010 bij Kozakken Boys speelt, voegt wellicht nog een aantal optredens toe aan het imposante aantal van meer dan 300 duels voor de Werkendammers. De runner-up van 2018 krijgt via de nacompetitie nog één kans om behouden te blijven voor de Tweede Divisie. Waar het in dat seizoen net niet was voor Bot en Kozakken Boys was het in 2015 wel raak en legden de Brabanders beslag op het kampioenschap in de Topklasse zaterdag. Het was het grootste succes van Bot met Kozakken Boys.

Vincent van den Berg vloog meerdere keren uit bij Excelsior Maassluis, maar keerde ook altijd weer terug bij de Tricolores. Ook toen zijn avontuur bij Arsenal eindigde was sportpark Dijkpolder het logische volgende station. Sinds die transfer, in 2009, is van den Berg niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van Excelsior Maassluis. In 2016 beleefde hij het absolute hoogtepunt met zijn club, toen Excelsior Maassluis niet alleen verrassend de laatste titel in de Topklasse zaterdag pakte, maar ook nog de laatste algehele landstitel werd gewonnen. Met het vertrek van doelman Jean-Paul van Leeuwen naar Katwijk en het einde van de voetbalcarriere van Vincent van den Berg zijn de twee laatst overgeblevenen van die gouden groep komend seizoen ook niet meer te bewonderen in het rood, wit en blauw.

Topamateurvoetbal.com wenst alle spelers die hun laatste wedstrijd gaan spelen op het hoogste niveau heel veel succes en plezier. Geniet er nog eenmaal van en laat de fans nog eenmaal genieten.

Speelronde 34:

HHC Hardenberg – Koninklijke HFC
Katwijk – De Treffers
Noordwijk – Quick Boys
Spakenburg – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – ASWH
AFC – IJsselmeervogels
Jong Sparta – Scheveningen
GVVV – TEC
Jong Volendam – Excelsior Maassluis

De virtuele nacompetitie

Nog lang niet alles is beslist. Sterker nog, met name in de Derde Divisie zondag is er nog van alles om voor te spelen. In dit laatste virtuele overzicht hebben we de zekerheden dikgedrukt.

Directe degradatie: ASWH

Directe promotie: FC Lisse en Hercules

Nacompetitie:

OFC – DVS ‘33 (A)
Sparta Nijkerk – ADO ‘20 (B)
Kozakken Boys – Sportlust ’46 (C)
GVVV – Gemert (D)

Halve finale

Kozakken Boys/Sportlust ‘46 – OFC/DVS ‘33 (1)

GVVV/Gemert – Sparta Nijkerk/ADO ’20 (2)

Finale

Winnaar 1 – winnaar 2 Winnaar van de finale speelt komend seizoen in de Tweede Divisie