Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voormalig amateurvoetballer El Ghamarti tekent profcontract in Bosnië

Ilias El Ghamarti speelde in Nederland onder andere voor amateurverenigingen Achilles’29 en Purmersteijn, maar dit seizoen zal hij actief zijn in Bosnië. De 23-jarige speler uit Almere plaatste recent zijn handtekening onder een contract bij FK Modrica, dat uitkomt op het een na hoogste niveau. Tegenover Topamateurvoetbal gaf de speler tekst en uitleg over zijn keuze voor deze club en hoe de overstap tot stand kwam.

,,Na mijn tijd in Nederland begon ik aan een avontuur in Duitsland. Toen dit afgelopen was trainde ik mee bij DOVO en kwam ik in contact met zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk die een eigen voetbal academie heeft genaamd Van Riemsdijk Sports. Hij heeft met open handen verwelkomd bij zijn academie en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Samen met hem ben ik fit gebleven en heb ik een aantal oefenwedstrijden meegespeeld met zijn voetbal academie. Nadat we zagen dat ik fit genoeg werd, heeft hij mij naar Zweden gebracht. Deze club speelde op het vierde niveau van Zweden. In eerste instantie was dit voor mij niet echt een aantrekkelijke kans maar ik moest aan spelen toekomen en de competitie was daar al toen begonnen. Ik heb in totaal 2 officiële wedstrijden gespeeld en 1 wedstrijd was in de Zweedse beker en die heb ik nu ook onder mijn naam staan. Dat was een mooie ervaring, alleen het niveau sprak mij niet echt aan. Daarna trainde ik mee bij een club in Kroatië, maar dat6 verliep niet zoals verwacht, maar toen kwam de aanbieding uit Bosnië “, aldus El Ghamarti.

Door zijn Servische zaakwaarnemer Ilija Jankovic kreeg hij de mogelijkheid om in het laatstgenoemde land zijn kunsten te vertonen. ,,In de stad Modrica mocht ik meetrainen met de club FK Alfa Modrica. Deze club komt uit op het 2e niveau in Bosnië. Ook wist deze club zich in het verleden te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League van 2008/2009. Het is een club met een mooie geschiedenis. Na twee weken meetrainen was men onder de indruk van mijn prestaties en na goed overleg met mijn Servische zaakwaarnemer besloot ik om hier een contract te tekenen voor een jaar waarbij ik de mogelijkheid krijg om een stap omhoog te maken als er een andere club langs zou komen. Mijn uiteindelijke doel is het spelen in de hoogste divisie van Bosnië en die stap hoop ik eigenlijk in januari dan al te kunnen maken.

De vraag als het gaat om een buitenlandse club is altijd hoe wij het niveau daar in moeten schatten in vergelijking met het Nederlandse voetbal.  ,,Het niveau waarop ik nu ga spelen kun je vergelijken met de Keuken kampioen Divisie in Nederland. Op dit niveau komt veel fysiek voetbal voor en ook conditioneel moet je sterk zijn. Met mijn kwaliteiten denk ik dat ik heel goed uit de voeten kan in deze competitie. Mijn ontwikkeling staat voor mij op nummer 1. Alles is volgens mij mogelijk als je maar in jezelf blijft geloven en blijft werken om je doelen te bereiken. Focus je op jezelf en niet op wat anderen al hebben bereikt. Een persoon bewandeld zijn eigen pad.”

Foto werd aangeleverd door El Ghamarti welke door een familielid werd gemaakt.