Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Wollgarten vertrekt bij Sparta Nijkerk: ‘Ik had er iets meer van verwacht’

Jake Wollgarten zal na de zomer van 2023 het shirt niet meer dragen van Sparta Nijkerk. De vleugelverdediger, die de laatste weken kon rekenen op een basisplaats,  vertrekt na één seizoen bij de club uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Het is nog niet zeker waar hij zijn loopbaan zal vervolgen, zo liet hij weten aan Topamateurvoetbal.com

In de zomer van 2022 maakte de 24-jarige rechter vleugelverdediger de overstap van VVOG naar Sparta Nijkerk. Bij laatstgenoemde club kwam hij minder in de plannen van de trainer voor dan waar vooraf op gerekend was. ,,De afgelopen jaren speelde ik in de Derde Divisie en kon bijna altijd rekenen op veel speeltijd. Dat is dit jaar bij Sparta Nijkerk wel iets minder. De laatste wedstrijden speelde ik wel, maar ik wil graag verder kijken. De trainer heeft een andere kijk op mijn rol dan wat ik graag zou willen. Dat is natuurlijk zijn goed recht want hij is verantwoordelijk voor het hele team.”, aldus Wollgarten tegenover Topamateurvoetbal.com

Wollgarten heeft echter geen spijt van zijn overstap naar Nijkerk. ,,Het is en blijft een mooie club, daar ligt het allemaal ook zeker niet aan. Ik heb het hier ook echt wel naar mijn zin gehad en dat ook mede door de leuke spelersgroep. Ik kijk echt wel terug naar een mooie periode. Ik had er sportief gezien wat meer van verwacht, zowel kijkend naar het team als ook persoonlijk. Ik denk echter wel dat het met het team zeker nog goed zal komen dit seizoen.”

Wollgarten kwam in het verleden uit voor lelystad’67 (jeugd), Ajax zaterdag en VVOG. Bij laatstgenoemde club zorgde hij er met zijn treffer nog voor dat de ploeg behouden bleef voor de Derde Divisie. Zijn mooiste periode was voor zijn gevoel echter niet in Harderwijk maar in Amsterdam. ,,Ik denk dat dit bij Ajax was, het seizoen 2019/2020. Destijds onder trainer Yuri Rose. Dat was een team dat erg hecht was met elkaar en de band met de trainer was ook erg goed. Ik werd toen ook uitgeroepen tot speler van het jaar bij de amateurtak van Ajax. Het klopte toen echt allemaal.”

Waar de verdediger komend seizoen zal spelen is onbekend, de zoektocht is gestart. ,,Ik woon in Lelystad  en wil eigenlijk op hetzelfde niveau blijven spelen. Een ploeg uit de Vierde Divisie zou ik ook geen probleem vinden al moet de ploeg dan wel ambitie hebben. Ik ben ook best bereid een stuk te rijden als er een mooie club komt.