Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Aanvaller vertrekt bij Hoek ondanks eerder gesloten overeenkomst

Ruben de Jager speelt komend seizoen alsnog niet meer in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal voor Hoek. De aanvaller kiest er voor om te verkassen naar Kloetinge, hoewel hij al eerder een overeenkomst had met Hoek om er nog een jaar aan vast te plakken. Het nieuws van zijn transfer werd bekend gemaakt op de officiële website van Kloetinge.

De reden voor het vertrek bij Hoek ligt in het feit dat De Jager graag als nummer 9 wilde spelen het komend seizoen, dit gaf hij onder andere aan op de website van PZC. De kans om dat komend seizoen te doen bij Hoek was minder groot dan bij Kloetinge. De technische commissie van Hoek was daarom bereid om mee te werken aan een vertrek van De Jager toen hij vroeg om de ontbinding van het al eerder bereikte akkoord.

De 25-jarige De Jager kon vaak rekenen op een basisplaats bij Hoek, maar raakte deze dit seizoen even kwijt na een blessure. In de voorgaande vier wedstrijden mocht hij weer starten vanaf de aftrap en was hij ook weer trefzeker voor de club. De aanvaller werd in de vijf jaar bij Hoek ook geplaatst op de positie van links- en rechtsbuiten en als rechtsback. Eerder kwam hij onder andere uit in de jeugdopleiding van FC Twente. Bij de huidige eersteklasser Kloetinge is De Jager de vervanger van de aan het einde van het seizoen naar Sparta Rotterdam vertrekkende aanvaller Dano Lourens (18).