Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Kan DOVO aartsrivaal GVVV een handje helpen in de strijd om de koppositie?

Zaterdag valt de beslissing wie zich aan het einde van het kalenderjaar 2023 koploper mag noemen van de Derde Divisie. Lijstaanvoerder ACV gaat op bezoek bij DOVO en GVVV, dat in punten gelijk staat met de ploeg uit Assen, moet de punten gaan pakken in Sassenheim bij Ter Leede. Bij een nederlaag van de top twee, maken theoretisch gezien ook Sportlust’46, SteDoCo en DOVO een kans om als de nummer één het jaar af te sluiten. Voldoende spanning dus weer op de velden in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.

De eerste wedstrijd die onder de loep genomen wordt in deze voorbeschouwing is niet de top twee, maar het op de derde plaats staande Sportlust’46. Kijkend naar het aantal verliespunten zou de ploeg uit Woerden namelijk koploper zijn. Men heeft drie punten achterstand op ACV en GVVV, maar het speelde één wedstrijd minder tot dusver. In januari 2023 staat de inhaalwedstrijd tegen RKAV Volendam op het programma waardoor het aantal gespeelde duels dan weer gelijk getrokken zal worden, of de weergoden moeten in die periode roet in het eten gooien. Sportlust’46 sluit het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Staphorst, dit na een uitstekende serie van wedstrijden waar het op 1 oktober voor de laatste keer verloor in competitieverband. SteDoCo pakte destijds drie punten (3-2) nadat het met de rust nog een achterstand had van twee doelpunten. Tegenstander Staphorst verloor recent bij Sparta Nijkerk (2-1), nadat het daarvoor een fraaie serie had neergezet met tien punten uit vier gespeelde wedstrijden. Staphorst wist dit seizoen uit te winnen bij GVVV en thuis was het te sterk voor ACV, Sportlust’46 is dus gewaarschuwd.

Lijstaanvoerder ACV, dat mag men toch zonder overdrijven een verrassing noemen. Kijkend naar de reeks van wedstrijden van de ploeg uit Assen is het minder vreemd. Op 4 oktober 2022 werd voor de laatste keer verloren in de competitie, toen was Staphorst met 1-0 te sterk, daarna volgden zeven zeges en één gelijkspel. Tegenstander DOVO bezet de vijfde plaats met drie punten minder dan ACV. Opvallend in de aanloop naar deze wedstrijd is dat de ploeg uit Veenendaal op de eerste speeldag in Assen met 1-3 wist te winnen van ACV, dit na een achterstand. Daarbij moet wel gezegd worden dat ACV de laatste zes minuten moest spelen met een man minder door een rode kaart (2x geel) voor Nande Wielink. Na deze uitsluiting wist DOVO door treffers van Öztürk en Martins alsnog de drie punten binnen te slepen.

GVVV is de nummer twee van de ranglijst, maar dit met exact hetzelfde aantal punten als ACV. De gastheer van de ploeg uit Veenendaal is Ter Leede dat de laatste drie wedstrijden ongeslagen wist te blijven. Vorige week wist men DOVO op 0-0 te houden dus het zal GVVV duidelijk zijn dat er daadwerkelijk gestreden zal moeten worden om de drie punten te bemachtigen. GVVV begon als een van de titelkandidaten en doet volop mee om de koppositie, maar liet dit seizoen ook blijken dat het nogal wisselvallig kan zijn. Op bepaalde momenten ging het verrassend onderuit, maar het wist zich telkens weer snel te revancheren. In speelronde 1 rekende GVVV met ruime cijfers af met Ter Leede (5-3).

Nummer vier SteDoCo krijgt DVS’33 op bezoek en voor de twee partijen is slechts een overwinning een optie. De thuisploeg wil de achterstand op de lijstaanvoerder vanzelfsprekend niet verder op laten lopen dan de huidige drie punten en DVS’33 zal bij een nederlaag waarschijnlijk even uit de strijd moeten stappen als het gaat om plaats één. De voorgaande confrontatie tussen SteDoCo en DVS’33 eindigde met 0-0 dus voldoende ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – Barendrecht
Hoek – FC Rijnvogels
VVOG – RKAV Volendam
ASWH – Harkemase Boys
Sparta Nijkerk – Urk