DERDE DIVISIE | Urk verrast tegen Sparta Nijkerk en is de eerste koploper

Urk heeft in het openingsweekend van de Derde Divisie zaterdag voor een daverende verrassing gezorgd door titelkandidaat Sparta Nijkerk met maar liefst 5-1 te verslaan. De ploeg van Gert Jan Karsten mag zich door dit resultaat minimaal voor een week koploper noemen.

Sparta Nijkerk kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, na twee minuten spelen zorgde Frank Heus voor de openingstreffer. Voor de tiende minuut had Urk echter de schade hersteld, dankzij goals van Lukas Nagel en Riekelt Nentjes. Na rust was het de thuisploeg dat uit de startblokken schoot. Nog geen minuut na de aftrap zette Klaas Romkes Urk op een 3-1 voorsprong.

Waar Urk voor rust de schade wel wist te herstellen, zag Sparta Nijkerk de tegenstander alleen maar verder weglopen. Halverwege de tweede helft zorgde Lucas Tol voor de 4-1. In de slotfase van de wedstrijd bekroonde Hessel Snoek zijn rentree bij Urk met een goal en bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Ook de andere promovendi begonnen goed aan het avontuur in de Derde Divisie. Volendam won in eigen huis met 3-1 van VVOG. Morgen verschijnt er een uitgebreid verslag van dit duel op topamateurvoetbal.com. Ook FC Rijnvogels hield de punten in eigen huis. Het Zeeuwse Hoek werd met 1-0 verslagen.