OVERZICHT | Hoofdklasse zondag: TOGB wint topper van HBS en profiteert van uitglijder Hoogeveen, verrassende nederlaag Baronie

In de hoofdklasse A deed TOGB uitstekende zaken, het won niet alleen de thuiswedstrijd tegen HBS (1-0), maar zag Hoogeveen onderuit gaan tegen Alphense Boys (1-4). Baronie, koploper in de hoofdklasse B verloor in eigen huis van Nuenen (1-2), ondanks deze nederlaag lijkt de ploeg af te stevenen op de titel en dus promotie naar de Derde Divisie.

TOGB wist de belangrijke wedstrijd winnend af te sluiten door een treffer in de tweede helft. Doelpuntenmaker was Max le Fevre (0-1). Hoogeveen stond na iets meer dan negentig minuten voetbal met lege handen tegen Alphense Boys. Grote man aan de winnende zijde was Ilias Latif die drie keer het net van de tegenstander wist te vinden. Khalid Kada was verantwoordelijk voor de andere treffer van de uitspelende formatie. De eer van Hoogeveen werd in de 82ste minuut gered door Levon van Dijk (1-4).

Nuenen kwam na een minuut spelen al op voorsprong door Matt Bolhuis (0-1). Binnen het kwartier stond er ook al 0-2 op het scorebord. Nu was het Forner Cuenca die de beslissende zet aan de bal gaf. Tien minuten voor tijd bepaalde David Vermeulen de eindstand op 1-2, maar verder kwam Baronie niet.