OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OFC loopt weer in op Gemert, cruciale zege Westlandia

De spanning in de Derde Divisie Zondag is zowel bovenaan als onderaan weer volledig terug. Doordat Gemert opnieuw dure punten morste, kon OFC inlopen. Cruciaal was de zege van Westlandia, dat daardoor weer aansluiting heeft in de staart van de ranglijst.

Westlandia is weer helemaal terug in de strijd om lijfsbehoud door een 1-3 zege bij Unitas. De ploeg van Hans de Jong kwam al vroeg op voorsprong via Everton Pisas, maar daarna draaiden de Naaldwijkers het duel om. Dinand Kuhn verzorgde de 1-1, een benutte strafschop door Jedsel Markes zorgde voor de 1-2 en Kihami da Costa bepaalde de eindstand op 1-3.

Hoogland morste twee dure punten door in de slotseconden nog de gelijkmaker van OSS’20 te moeten incasseren. Oskar van Logtestijn had Hoogland na 20 minuten op 1-0 gezet, maar Tony de Groot maakte uit een strafschop gelijk. Ook Hoogland kreeg vlak daarna een strafschop die door Bas Wobbes werd benut. Een rake kopbal van Waterink betekende in blessuretijd alsnog de 2-2.

Hollandia haalde helemaal geen punten door een 1-3 nederlaag tegen Hercules. Bjorn van Gorkom maakte na een klein kwartier de 0-1, Boyd Stevens bracht Hollandia uit een strafschop langszij. Tim Pieters zorgde ervoor dat Hercules toch kon rusten met een 1-2 voorsprong en in blessuretijd besliste Rogier Benschop het duel met de 1-3.

HSC’21 is hard op weg om veilig te zijn en dat ging ten koste van EVV, dat inmiddels zwaar in de problemen zit. De ploeg van Daniel Nijhof boekte de vijfde zege op rij. Toch kwam EVV al vroeg op 1-0. Na ruim een half uur maakte Diego van der Weide gelijk op aangeven van Tom ter Hogt: 1-1. Van der Weide maakte nog voor rust zijn tweede: 1-2. Invaller Mohammed Iallouchen maakte na de pauze de 1-3. Hoewel HSC’21 vervolgens een strafschop miste, kwam het even later alsnog op 1-4 via wederom Iallouchen.

Quick won op bezoek bij Blauw Geel ’38 met 0-1. Rick Burgering maakte het enige doelpunt voor de Haantjes uit een counter.

Dongen leed haar eerste thuisnederlaag tegen UNA. Max van den Akker scoorde de enige treffer. In de slotfase kreeg Dongen-aanvoerder Gerrits Jr. zijn tweede gele kaart en kon als eerste gaan douchen.

De Noord-Hollandse streekderby tussen DEM en ADO’20 werd een prooi voor de thuisploeg. Anthony van Dongen bracht de Beverwijkers na 2 minuten al op 1-0, na een klein kwartier scoorde Timo Wolters de 2-0. Al snel deed Luc Schuffelen wat terug voor ADO’20. De rust werd echter bereikt met 3-1 doordat Van Dongen met een afstandsschot doeltreffend was. Vrij vroeg in de tweede helft werd het duel weer spannend door een goal van Ted Amson, maar verder kwam ADO niet: 3-2.

En dan Gemert, dat in een slechte fase zit. Toch kwamen de zwart-witten thuis tegen Groene Ster wel aan de leiding door een eigen doelpunt: 1-0. Na rust maakte Groene Ster echter gelijk via Julien Clout. Joey Dekkers bracht de Limburgers vervolgens op 1-2. In de resterende speeltijd onderscheidde doelman Mark Voss zich door grote kansen voor onder meer Ralf Kemper en Dylan van Diepen te pareren.

OFC had geen moeite met JOS/Watergraafsmeer. De ploeg van Pieter Mulders won met 4-0 en is Gemert nu tot op 2 punten genaderd.