Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sportlust’46 niet opgewassen tegen strijdlustig TOGB

In de subtop van de derde divisie B stond zaterdagmiddag een interessant duel op het programma. Sportlust’46 de club met ambities uit Woerden nam het op tegen TOGB. Onderling verschil op de ranglijst voor aanvang 5 punten. Na een intens duel op Sportpark het Hoge Land was het TOGB wat als winnaar uit de bus kwam. Op basis van de energie en strijdlust die de thuisploeg in de wedstrijd legde was dit verdiend.

Goed nieuws

Het leek wel één grote goed nieuws show de afgelopen week in Woerden. Eerst was daar de aankondiging van de terugkeer van Patrick Loenen. Dit keer niet als trainer maar als Technisch Manager. Een week later kwam daar de aankondiging van Willem Romp als trainer voor de komende drie (!) jaar nog eens bij. Als klap op de vuurpijl op de vrijdag voor de wedstrijd tegen TOGB ook nog een twee contractverlengingen met aanvoerder Martijn Jansen en Thomas Heideman. Al het bovenstaande heeft natuurlijk betrekking op het volgend seizoen maar het toont wel de ambities die er zijn in Woerden.

Ambities

Ambities die Sportlust’46 voor dit seizoen ook heeft. In de misschien wat “mindere” Derde Divisie B ziet de ploeg kansen om mee te spelen voor de prijzen. Om bij te blijven bij de topploegen SteDoCo en UNA was winst in Berkel en Rodenrijs dan wel noodzakelijk. De ploeg van Jochem Twisker was ook qua balbezit de bovenliggende partij tegen TOGB maar wist zo goed als geen uitgespeelde kansen te creëren. De roodhemden leken na een kleine 20 minuten wel op voorsprong te komen. Spits Remco de Weerd zag zijn treffer echter afgekeurd worden vanwege buitenspel. Kort na dit moment was het kilometervreter Max le Fevre die de thuisploeg op voorsprong bracht. De spits geloofde in een bal uit het achterland en verraste hiermee zowel de verdediging als keeper Antonioli.

Je ziet dat wij het tegen de top 5 gewoon moeilijk hebben – jonathan jonk (togb)

Complimenten

Trainer Jochem Twisker was na afloop teleurgesteld maar ook realistisch. “Mijn ploeg heeft vandaag te weinig gebracht om ook maar enige aanspraak te maken op de overwinning. TOGB heeft gedaan wat het moest doen om ons te verslaan en daar kan ik ze alleen maar een compliment voor geven,” aldus Twisker. Zijn collega Jonathan Jonk zag zijn vooraf bedachte strijdplan uitkomen. “Vandaag hebben wij iets anders gedaan dan normaal. Vandaag hadden wij lopers nodig en dat is ten koste gegaan van het voetbal misschien. In de eerste helft hadden wij onze zaken prima voor elkaar. Na rust zie je dat wij dat dan niet 90 minuten kunnen volhouden. Dat is geen schande want Sportlust’46 is een uitstekende ploeg met veel kwaliteit. Wij moeten dan verder achteruit maar zonder echt in de problemen te komen”, aldus de trainer van de thuisploeg. 

Achterstand

Door de nederlaag ziet Sportlust’46 de achterstand op koploper SteDoCo oplopen tot 8 punten. Om de ambities kracht bij te zetten zullen de Woerdenaren op zoek moeten naar een goede serie om zo de top bij te blijven en wellicht een periodetitel te pakken. Bij de thuisploeg liggen de verhoudingen iets anders. TOGB wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. De club doe dit met jonge spelers uit de eigen opleiding. Iets waar het hele dorp trots op is en wat we nog maar weinig zien op derde divisie niveau. 

Foto: Ron Fruining (TOGB)