Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Periodetitels in Vierde Divisie voor HBC, ASWH, v.v. Goes en Excelsior’31

Waar in de 2e en 3e divisie dit weekend de periodetitels werden vergeven, was dit in de vierde divisies vorig weekend al het geval. In de deze divisies ging de periode over de eerste 10 wedstrijden. 

Waar Ajax en JOS/Watergraafsmeer lang op de beste kans op de 1e periode in 4A hadden ging promovendus HBC Heemstede er met de periodetitel vandoor. De ploeg van trainer Jasper Ketting won maar liefst 7 van de 10 wedstrijden en bleef de andere promovendus AFC’34 twee punten voor. 

In de 4B ging de periodetitel, net als in 4D, naar een degradant ASWH. De Ambachters bleven Zwaluwen uit Vlaardingen voor. In 4D was het Excelsior’31 uit Rijssen. De degradant uit Rijssen moest wedijveren met een andere degradant VVOG uit Harderwijk. 

De laatste ploeg die een periodetitel in de wacht wist te slepen was v.v. Goes. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer bleef degradant v.v. Dongen voor. 

Al deze ploegen hebben zich dus al verzekerd van een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie en dus ook voetbal in de maand juni. Het verdere verloop van de competitie zal uitwijzen wie de stap wellicht rechtstreeks kan gaan makken.