Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hoekstra : ‘Met de begroting van Harkemase Boys een periode pakken is heel knap’

Zaterdag wist Harkemase Boys door een thuisoverwinning tegen DOVO (3-1) de eerste periodetitel te veroveren in de Derde Divisie A. Topamateurvoetbal.com nam contact op met doelman Thomas Hoekstra om met hem terug te kijken op de beslissende wedstrijd en zijn eerste periode bij de club uit Friesland.

Competitiedebuut voor Harkemase Boys
De 23-jarige doelverdediger mocht de laatste twee competitiewedstrijden zijn opwachting maken onder de lat bij Harkemase Boys. Daarbij dus ook de beslissende wedstrijd tegen DOVO waar de periodetitel veilig gesteld werd. ,,Ik was natuurlijk blij dat ik nu ook in de competitie mocht spelen, ik was al eerder in actie gekomen in de beker maar je komt toch voor het spelen in de Derde Divisie. Van de twee wedstrijden hield ik één keer de nul en we wisten beiden wedstrijden te winnen. Het is een goede start, maar het is nog maar het begin. Ik hoop nu op meer wedstrijden waar ik mijzelf kan laten zien”, aldus Hoekstra tegenover Topamateurvoetbal.com

Beslissende wedstrijd
Harkemase Boys was vooral in de beginfase heer en meester afgelopen zaterdag tegen DOVO. ,,Wij kwamen echt heel goed uit de startblokken, binnen een kwartier stonden wij met 2-0 voor. De organisatie van het elftal was echt top. Ze kregen geen echt grote kansen al gaven wij het initiatief in de tweede helft soms wel een beetje weg. Er kwam toch wel een beetje druk op en dan was het heel volwassen hoe wij de wedstrijd over de streep getrokken hebben. Daarna hebben wij in een volle kantine gewacht op wat IJsselmeervogels zou doen. Ik had nooit verwacht dat wij zo hoog zouden staan op de ranglijst met Harkemase Boys; de ploeg stond meestal ergens onderin de middenmoot. Wij hebben een vrij nieuw team, met veel jonge gasten en dan pak je de eerste periodetitel, wat niet helemaal in de lijn der verwachting ligt.”

Concurrentiestrijd
De vraag op persoonlijk vlak voor Hoekstra is vanzelfsprekend of hij als Feike Spoor weer hersteld is van zijn blessure wederom plaats moet nemen op de reservebank. ,,Er is nog niets concreet over wat er gaat gebeuren als Feike weer helemaal fit is. Ik weet inmiddels dat ik komende zaterdag tegen RKVV DEM zal spelen. Het zou zo maar kunnen dat de strijd tussen ons nu weer open ligt. Ik moet nu weer mijn kans pakken en het laten zien, en dan ligt de beslissing bij de trainer.”

Overstap
De doelman maakte in de zomer van 2023 de overstap van de Koninklijke HFC naar Harkemase Boys. De vraag is dan natuurlijk of de overstap aan de verwachtingen vooraf voldoet. ,,Dat is wel een beetje dubbel, ik kwam over van de Tweede Divisie naar de Derde Divisie en dat allemaal om veel speelminuten te maken. Ik draaide een hele goede voorbereiding en daarna was er een korte vakantie. Helaas koos de trainer, na het tweede deel van de voorbereiding, ervoor om Feike Spoor onder de lat te zetten. Dan begint de competitie en winnen wij zeven wedstrijden achter elkaar. De trainer heeft vervolgens geen enkele reden om de keeper te wisselen, dus daar kan je dan ook helemaal niets tegenin brengen.”

Doelstelling
Met de eerste periodetitel op zak is plaatsing voor de nacompetitie al een feit. De vraag is nu waar dit zal eindigen. ,,Met de begroting van Harkemase Boys de eerste periodetitel pakken vind ik echt heel knap, zeker omdat wij een jong team hebben. Voor de winterstop wil de trainer een bepaald aantal punten halen, maar wij praten niet over een kampioenschap. Wij kijken nog niet ver vooruit, eerst in de winterstop een trainingskamp naar Lissabon en daar gaan wij als club kijken wat het volgende doel is.”