Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Adieu John Grünholz

Afgelopen woensdag is na een kort ziekbed de ex-voetballer en trainer John Grünholz overleden. Hij was een fenomeen in het Haagse voetbal, waar hij zowel in de zaal als op het veld acteerde. Na zijn actieve carrière vierde hij als trainer nog vele successen.

John Grunholz is 67 jaar geworden. Op zijn achttiende debuteerde hij bij v.v. Spoorwijk in het eerste onder de van Holland Sport bekende Martin Kloor. Aansluitend speelde Grunholz voor Juventas, ODB, TEDO en Groen Wit ’58.

Naast veldvoetbal deed Grunholz ook aan zaalvoetbal. Gedurende 17 jaar kwam hij uit voor de Silva Boys, een team waarvoor ook Hella en Edwin uitkwamen. Hij was tevens actief voor de Haagsche zaalvoetbalselectie en het Nederlands districtsteam.

In 1991 begon Grünholz aan een nieuw leven, namelijk dat van voetbaltrainer. Hij behaalde de benodigde diploma’s en startte als jeugdtrainer bij v.v. Spoorwijk. Hij maakte daar zowel de C als A jeugd kampioen. Hij kwam in diverse trainersfuncties terecht bij Texas DZB, GSC-ESDO, FC Kranenburg, Lugdunum, RVC Rijswijk en Texas DZS. Bij de laatste club werkte hij samen met zijn jongere broer Edwin, die wij thans kennen als hoofdtrainer van Quick Boys. Het grootste succes vierde John Grünholz bij FC Kranenburg, dat hij van de tweede klasse naar de Hoofklasse leidde.

Met het overlijden van John Grünholz is een Haags fenomeen heengegaan. De redactie van Topamateurvoetbal.com wenst familie, vrienden en allen die hem gaan missen veel sterkte bij het verlies.