Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ajax amateurs trekt opnieuw ex-Ajacied aan

Nadat de amateurtak van Ajax eerder al de ex-Ajacieden Kevin van Kippersluis en Darren Rosheuvel terughaalde naar sportpark de Toekomst is het nu bij een derde ex-Ajacied ook gelukt, De club bereikte overeenstemming met verdediger Kai Heerings van IJsselmeervogels.

Heerings heeft een enorm avontuur van zijn voetballoopbaan gemaakt. Die carrière begon bij de amateurverengingen RCZ en Zilvermeeuwen in de Zaanstreek. Bij de laatste club werd hij in 2000 weggeplukt door Ajax, waar hij zeven seizoenen in de jeugdopleiding speelde. Na een seizoen FC Volendam kwam hij bij FC Utrecht terecht, waarvoor hij in de Eredivisie debuteerde.

Buitenlandse avonturen
Na een verbintenis bij SC Cambuur, van waaruit hij ook verhuurd werd aan Helmond Sport, startte Heerings zijn buitenlandse avonturen. Die brachten hem onder meer bij St. Polten (Oostenrijk), FC Homburg (Duitsland, North East United (India) en Lakathamias (Cyprus).

Tussendoor speelde hij in Limburg nog periodes bij Fortuna Sittard en MVV. De laatste twee seizoenen is Heerings actief voor IJsselmeervogels. De 1.91 meter lange speler zal de verdediging van Ajax Zaterdag voor ten minste een seizoen gaan leiden.