Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

KNVB beslist: Jong Volendam – IJsselmeervogels krijgt nog een staartje van drie minuten

De KNVB heeft besloten dat de drie minuten extra tijd die na het staken van Jong Volendam – IJsselmeervogels afgelopen zaterdag alsnog uitgespeeld dienen te worden. De bond geeft aan dat dit te maken heeft met het belang van een goede afwikkeling van de competitie.

Beide clubs hebben dinsdagochtend het bovenstaande bericht ontvangen. De datum voor de hervatting is nog niet vastgesteld. De competitieplanner moet zich daar nog over buigen. De wedstrijd zal worden gestart met elf Volendammers en tien Spakenburgers. Dat komt door de rode kaart die Wessel Boer voorgehouden kreeg. Ook mogen er geen spelers deelnemen die al gewisseld waren. De stand bij aanvang van het restant van de wedstrijd is 3-3.

Het staken van de wedstrijd door scheidsrechter Dogterom had te maken met voorwerpen die het veld op werden gegooid. Of hij ook degene zal zijn die de resterende minuten zal leiden, is nog onduidelijk.

Wel al moment voor UNA – Dongen

Overigens heeft de KNVB al wel een nieuwe datum geprikt voor de zondag op het laatste moment afgelaste wedstrijd UNA – v.v. Dongen. Hevige regen maakte het veld in Zeelst onbespeelbaar. De clubs zullen elkaar alsnog ontmoeten op woensdag 17 mei om 20.00 uur.