Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Mike van de Laar kiest voor VVOG

Middenvelder Mike van de Laar heeft – nadat hij eerder te kennen had gegeven IJsselmeervogels komende zomer te verlaten – getekend bij VVOG. Dat meldt laatstgenoemde club op haar website. Het contract behelst een periode van twee seizoenen.

Van de Laar kwam aanvankelijk in zijn geboortestad Amersfoort uit voor KVVA. Vervolgens nam Ajax hem over. Hij bleef tot 2006 spelen voor jeugdteams van de Amsterdammers. Daarna kwam hij bij IJsselmeervogels terecht waar hij ondertussen zeventien seizoenen gespeeld heeft. Hij maakte bij de Rooien van sportpark Westmaat veel successen mee.

‘Betere balans’
Op de website van VVOG maakt Van de Laar zijn keuze duidelijk. ,,Ik heb een geweldig mooie periode beleefd bij IJsselmeervogels, maar voelde ook dat de tijd gekomen was om een andere keuze te maken. Met een jong gezin en een drukke baan werd het voor mij tijd om een betere balans tussen werk, gezin en hobby te komen en ik denk dat VVOG daarin de juiste stap is.

“Ik volg de club al vrij lang want Jeffrey Snijder is een maatje van me. Afgelopen seizoen heb ik nog bij VVOG – Eemdijk (3-2) gekeken en dat was een mooi spektakel. Jef en ik hebben altijd gezegd dat het mooi zou zijn als we nog eens samen konden spelen en dat wordt nu werkelijkheid. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”

‘Strijdlust en voetballend vermogen’
Het TC-lid Thomas Vossebelt voegt daar aan toe dat VVOG blij is met het binnenhalen van een speler die zowel strijdlust als voetballend vermogen aan de selectie gaat toevoegen.