Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Al Mahdi wint met Sportlust’46 van DOVO: ‘Verwacht dat het een zware middag zou worden’

Sportlust’46 wist zaterdag drie punten toe te voegen aan het totaal door een fraaie zege op de toenmalige koploper DOVO (1-4). Ahmed Al Mahdi, aanvaller van de ploeg uit Woerden, was van mening dat zijn ploeg er terecht met de overwinning vandoor ging en gaf eerlijk toe dat hij een veel moeilijker duel had verwacht.

Afgesproken taken
De aanvaller, die in de zomer de overstap maakte van ODIN’59 naar Sportlust’46, sprak over een overwinning die geboekt werd omdat de tactiek uitstekend werkte in Veenendaal. ,,Wij speelden goed vanuit de vooraf afgesproken taken. Daarnaast wisten wij ook op de juiste momenten te scoren. Als ik eerlijk ben vond ik ook dat wij zaterdag beter waren dan DOVO. In de tweede helft speelden ze wel opportunistischer met veel lange ballen, maar daar kwamen geen echte kansen uit. Wij konden spelen op de counter want wij konden wat meer afwachten”, aldus Al Mahdi tegenover Topamateurvoetbal.com

Wedstrijden winnen
Een bezoek naar de koploper leek minder lastig dan waar vooraf op werd gerekend. ,,Wij hadden verwacht dat het een zware middag zou worden. Wij wisten dat ze thuis een van de betere ploegen zijn en daarom begonnen wij extra scherp aan het duel. Zelf speelde ik niet mijn beste wedstrijd, maar kon zeker bijdragen een de overwinning. Ik kijk best kritisch naar mijn spel, maar weet ook dat ik van waarde ben voor het team. Ik moet alleen meer gaan scoren, maar dat komt wel. Het belangrijkste is dat wij wedstrijden winnen.”

Rare competitie
Kijkend naar het vertoonde spel tegen DOVO en de huidige selectie van Sportlust’46 kan de ploeg gerekend worden tot een van de titelkandidaten. Al Mahdi wenste echter voorzichtig te zijn in zijn uitspraak over de doelstelling voor de rest van het seizoen. ,,Wij willen zo lang mogelijk mee blijven doen met de bovenste ploegen, maar het is een rare competitie want de nummer één tot en met negen hebben drie punten verschil.”

Veel kwaliteit
Al Mahdi wist na de overstap maar de club uit Woerden al snel veel speelminuten te maken. ,,In het begin was het best even lastig door pijntjes en een ander spelsysteem, maar nu is het allemaal goed en is het gewoon lekker om in dit team te voetballen. Het is een team met veel kwaliteit en Sportlust’46 is echt een fijne club.’