Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ignacio (AFC): ‘In deze competitie moet je iedere week honderd procent zijn’

In aanloop naar de topper in de Tweede Divisie tussen Quick Boys en AFC sprak Topamateurvoetbal.com met Raily Ignacio, spits van AFC.

Jullie hebben vijf keer op rij gewonnen: dat moet het nodige vertrouwen geven in aanloop naar de topper van zaterdag tegen Quick Boys in Katwijk?

“Dat klopt inderdaad. Het is alweer een tijd geleden dat wij verloren hebben. Dit geeft vertrouwen, maar is geen enkele garantie voor de komende wedstrijd. In deze competitie moet je iedere week honderd procent zijn en misschien wel meer om tot succes te komen. Het belangrijkste is de manier waarop wij tot de reeks van vijf overwinningen zijn gekomen. Dit geeft vertrouwen in aanloop naar zaterdag.”

Zaterdag staan er twee sterke aanvalslinies tegenover elkaar met El Kachati en Van den Meiracker bij Quick Boys en Platje en jijzelf bij AFC?

“Dat klopt, maar wij kunnen niet excelleren zonder het harde werk van onze teamgenoten. Wij staan dan wel vaak in de spotlights, maar het harde werk van anderen wordt vaak onderbelicht. Wij hebben de minst gepasseerde defensie van de afdeling en wij spelen tegen de meest scorende ploeg. Quick Boys heeft natuurlijk een aantal uitschieters gehad qua scores. Uiteindelijk is hoe hoog de uitslag niet van belang het levert nog steeds maar drie punten op. De spanning aan de top van de Tweede Divisie is op dit moment te snijden.”

Met nog vier wedstrijden te gaan tot de winterstop kan er nog van alles gebeuren voor bekend is wie er winterkampioen wordt. Wat is jullie doelstelling?

“Bij AFC bekijken wij het van wedstrijd tot wedstrijd. Wij pakten door uitglijders van anderen de eerste periode. Dat was prettig voor ons. Voor AFC is seizoen pas geslaagd als wij tot einde van het seizoen meedoen om de prijzen. Wij hebben een stroeve start gehad van het seizoen. De trainer heeft een nieuw systeem geïntroduceerd met 5-3-2. De spelersgroep is nu meer vertrouwd met het systeem en wat er van iedereen verwacht wordt. Als laatste wedstrijd voor de winterstop spelen wij thuis tegen een andere topploeg, De Treffers. Hopelijk staan wij er dan nog net zo goed voor als nu.”

Je speelt zaterdag tegen een aantal bekenden: zoals je vriend Edwin Grünholz, trainer van Quick Boys. Geeft dit nog extra lading aan deze wedstrijd?

“Ja en nee, het is één van de 34 wedstrijden die wij spelen. De wedstrijd is op natuurgras, hierop hebben wij dit seizoen nog niet gewonnen. Wij hebben de laatste jaren niet meer gewonnen in Katwijk. Als het lukt om dit te doorbreken, doen wij uitstekende zaken.”