Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jongeneelen (Rijnsburgse Boys) zet een punt achter zijn voetballoopbaan

Rijnsburgse Boys kan komend seizoen geen beroep meer doen op Jeffrey Jongeneelen. De spits stopt aan het einde van de lopende competitie met voetballen, zo staat te lezen op de website van de vereniging.

Aan het einde van het seizoen heeft Jongeneelen er zeven seizoenen opzitten in het shirt van Rijnsburgse Boys. Twee weken geleden speelde de dertiger zijn 150ste officiële wedstrijd voor de club. In 2016 arriveerde de aanvaller bij zijn huidige club en wist direct in zijn eerste jaar vanuit de Derde Divisie te promoveren naar de tweede Divisie. Eerder was hij actief voor VV Katwijk, DHC en in de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Op de website van Rijnsburgse Boys gaf Jongeneelen tekst en uitleg over zijn besluit om te stoppen. ,,Op dit niveau wordt fysiek veel van je gevraagd en ik merk dat mijn lichaam daar moeite mee heeft. Ik heb de laatste jaren verschillende keren last gehad van spierblessures. Als dat gebeurt, moet je realistisch zijn. Vorig seizoen twijfelde ik al, maar toen was ik nog basisspeler. Als ik nog een seizoen door zou gaan, ben ik 34 en dat is lastig, zeker op mijn positie waar je het moet hebben van je explosiviteit.”