Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG| Het weekend van de toppers

Zaterdagmiddag zal de bal gaan rollen in speelronde vijftien van de Derde Divisie. Dat het spannend is in deze competitie zal onderhand iedereen die het Nederlandse voetbal een beetje volgt duidelijk zijn, maar dit weekend mag zonder twijfel de kers op de taart genoemd worden. De ploegen uit top vier staat in deze ronde namelijk tegenover elkaar. In Veenendaal treft koploper GVVV de nummer drie van de ranglijst DVS’33 en het op de tweede plaats staande Sportlust’46 krijgt ACV Assen op bezoek. Er is dus weer veel om naar uit te kijken!

GVVV wist vorige week de koppositie te heroveren van aartsrivaal DOVO, dit door een zege op Urk (2-3) en de nederlaag die de roodhemden moeste slikken in eigen huis tegen Sportlust’46 (1-4). De lijstaanvoerder ging daardoor met een lekker gevoel de feestweek in vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging. Deze zaterdag komt DVS’33 op bezoek en er zal GVVV alles aan gelegen zijn om de feestweek een fraai tintje te geven en ook na deze speelronde als de nummer één op de ranglijst te staan. De bezoekers uit Ermelo staan slechts één punt achter op de koploper en men wist zeven punten te pakken uit de laatste drie wedstrijden. Opvallend daarbij was dat DVS’33 de laatste twee overwinningen wist te boeken tegen ploegen uit de top negen. Barendrecht werd met ruime cijfers aan de kant gezet (4-0) en ook FC Rijnvogels wist geen punt te pakken (2-4). GVVV maakte met de zege op Urk een einde aan een reeks van drie verloren wedstrijden, waarvan één in de strijd om de KNVB Beker tegen FC Den Bosch. De laatste thuiswedstrijd werd verrassend verloren van Staphorst (1-2) en het thuisduel daarvoor met Harkemase Boys werd gewonnen na een achterstand van twee doelpunten. GVVV tegen DVS’33 is een wedstrijd waarin twee ploegen tegenover elkaar staan die elkaar waarschijnlijk niet veel zullen ontlopen. Een topduel lijkt dus aanstaande op het Panhuis in Veenendaal tussen GVVV en de door topamateurvoetbal-redacteur Theo Uphus tijdens de podcast tot titelkandidaat benoemde DVS’33.

De andere topper zal gespeeld worden in Woerden, Sportlust’46 ontvangt ACV Assen. Twee ploegen die bezig zijn aan een uitstekende reeks wedstrijden. Sportlust’46 is al zes wedstrijden ongeslagen in competitieverband en ACV vijf. De ploeg uit Drenthe wist de laatste vijf wedstrijden zelfs te winnen waardoor het grote stappen wist te maken op de ranglijst. Vorige week werd met 3-0 gewonnen van Sparta Nijkerk, maar tegenstander Sportlust’46 won ook op overtuigende wijze in Veenendaal van DOVO (1-4). Een topwedstrijd dus in Woerden waarbij weinig tot niets valt te zeggen over wie er met de punten vandoor zal gaan.

FC Rijnvogels reist zaterdag af naar Barendrecht in de wetenschap dat het nog altijd maar één punt achterstand heeft op de nummer één van de competitie. De uitstekende reeks van Barendrecht kwam vorige week plotseling tot stilstand toen het op bezoek moest bij DVS’33. In Ermelo werd met 4-0 verloren nadat Barendrecht de vier wedstrijden daarvoor allemaal in winst om had weten te zetten. Barendrecht staat nog steeds in de top negen, maar wel op twee punten van GVVV. Een nederlaag thuis tegen de Rijnvogels zal de ambitie om mee te blijven draaien in de top van de ranglijst even op pauze gezet worden. FC Rijnvogels wist zich recent goed te herstellen van de thuisnederlaag tegen DVS’33 (2-4). In Sassenheim werd met 3-4 gewonnen van Ter Leede, dit mede door twee doelpunten van Sieb Rutgers. De ploeg kwam kort na rust op 1-4, maar moest vervolgens nog alles op alles zetten om de drie punten mee te nemen omdat Ter Leede terug wist te komen tot 3-4.

In Harderwijk staan VVOG en DOVO tegenover elkaar. Het verschil in punten is acht en dat dan in het voordeel van de ploeg uit Veenendaal dat vorige week de koppositie verspeelde door een nederlaag in eigen huis tegen Sportlust’46 (1-4). Kijkend naar de resultaten van de voorgaande twee weken krijgt men echter een heel ander beeld van de twee ploegen. Waar DOVO slechts één punt wist te pakken uit twee wedstrijden, deed VVOG dat veel beter met zes punten uit twee duels. De Harderwijkers wonnen uit bij ASWH (0-3) en thuis met 3-2 van Ter Leede, dit door een fantastische treffer van Jeffrey Snijders. De vraag is dan ook of DOVO in staat is om zich te revancheren voor de recente nederlaag, kijkend naar dit seizoen zou dat best mogelijk zijn. Dit deed men eerder ook al, na een ruime nederlaag bij Hoek werd vervolgens de periodetitel toch binnengesleept met een overwinning op SteDoCo. Het is dus aanhaken of voorlopig even pas op de plaats maken voor DOVO en voor VVOG zaak om punten te pakken om nog meer afstand te nemen van de onderste regionen.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – Urk
Hoek – Staphorst
SteDoCo – RKAV Volendam
ASWH – Ter Leede
Sparta Nijkerk – Harkemase Boys