Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Excelsior Maassluis vindt nieuwe trainer intern en schuift Jacobs door

Steye Jacobs wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Maassluis. Dat heeft de nummer acht van de Tweede Divisie vrijdagmiddag bekendgemaakt. Jacobs is nu trainer van het O21-team en wordt door Maassluis straks doorgeschoven naar de hoofdmacht.

De 38-jarige Jacobs is op sportpark Dijkpolder de opvolger van Dogan Corneille, die vorige maand zijn vertrek kenbaar maakte. De coach was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en vond reeds onderdak bij FC Rijnvogels.

Duidelijke opbouw
Jacobs werkt sinds 2018 bij Maassluis: hij trainde eerst twee seizoenen de O17, vervolgens een jaar de O18 en is nu bezig aan zijn tweede voetbaljaargang bij de beloften.

“Ik ben enorm trots op de kansen en het vertrouwen dat ik vanuit de clubleiding krijg om vanaf het nieuwe seizoen door te schuiven als hoofdtrainer van deze mooie club’’, zegt Jacobs op de clubsite. “Het is geweldig om te zien dat naast spelers ook trainers zich binnen de club kunnen ontwikkelen en de kans krijgen bij de hoofdmacht. Ik heb veel zin om samen met de spelers en staf een vervolg te geven aan de afgelopen mooie jaren.’’