Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Betnation Divisie: Topper op Nieuw-Zuid met uitsupporters

De grote vraag dit weekend in de Betnation is. Kan Quick Boys het gat naar koploper verkleinen of weet Spakenburg de concurrentie op afstand te houden? De Spakenburgers zijn al negen duels op rij ongeslagen. Mede door deze reeks wisten De Blauwen de periodetitel in de wacht te slepen. De periodetitel is leuk maar het hogere doel voor de Spakenburgers is het kampioenschap. Bij Quick Boys heerst weer een positieve energie. De resultaten zijn nog wisselvallig maar de ploeg lijkt terug in de top van het amateurvoetbal.

Nadat Spakenburg trainer Chris de Graaf vorige jaar de eer had om aan te schuiven bij hoofdredacteur Pieter de Zwart over het bekersucces tegen FC Utrecht. Deze week was het de beurt aan Quick Boys trainer Thomas Duivenvoorden. Beide trainers zijn beloftes onder het trainersgilde. Ambitieus en met een duidelijke visie op het spel. Mooie handreiking deze week werd er ook gemaakt door de burgemeester van Katwijk. Doordat het duel met NAC goed verlopen was, geeft de Katwijkse burgervader toestemming om uitsupporters de topper op Nieuw Zuid te laten bijwonen. Met een verplichte bus combi kunnen 250 blauwe supporters hun ploeg steunen zaterdag.

Een ander interessant duel dit weekend is de Koninklijke HFC tegen ACV. ACV doet het met een vierde plek als promovendus uitstekend. Koninklijke HFC is de nummer vijf op de ranglijst met 3 punten minder dan de Drenten. Echter speelde de Koninklijke twee wedstrijden minder. De wedstrijd tegen Katwijk twee weken geleden werd afgelast. Door het bekerduel van Excelsior Maassluis tegen Volendam werd het competitieduel van vorige week uitgesteld. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus oefende tussendoor nog wel tegen Jong AZ. Het werd 2-0 voor de beloften uit Alkmaar maar de Koninklijke deed in ieder geval wat wedstrijdritme op. 

Met nog vier speelrondes tot de winterstop zal het veel ploegen het eraan gelegen zijn om nog de nodige punten te sprokkelen en dus vertrouwen te tanken. Katwijk zal tegen Jong Sparta zijn opmars verder door willen zetten. Rijnsburgse Boys zal zo snel mogelijk weg willen komen bij de beruchte streep. Datzelfde geldt voor Excelsior Maassluis en Kozakken Boys. Het gaatje naar nummer 14 Jong Almere City is al zes punten.