OVERZICHT DERDE DIVISIE A | Harkemase Boys en SC Genemuiden boeken zege, Urk pakt punt bij IJsselmeervogels

Harkemase Boys deed wat er vooraf van de ploeg verwacht mocht worden, het won in eigen huis van hekkensluiter ODIN’59 (4-2). SC Genemuiden won de topper van RKAV Volendam (3-1), maar het in de top bivakkerende IJsselmeervogels kwam aan de Westmaat niet verder dan 1-1 tegen Urk.

Stefan Deuling was zaterdagmiddag zonder enige twijfel de grote man aan de zijde van Harkemase Boys. Hij wist liefst vier keer het net van de tegenstander te vinden waardoor er na iets meer dan negentig minuten voetbal een eindstand op het scorebord stond van 4-2. De doelpunten van ODIN’59 kwamen op naam van Patrick Boon en Taye Lee.

SC Genemuiden pakte de drie punten tegen RKAV Volendam, maar na 45 minuten spelen stonden de oranjehemden met 0-1 voor door een treffer van Jim Beers. In de laatste veertien minuten van het duel wist de thuisploeg alsnog de overwinning te pakken. Dit door doelpunten van Mike Reuvers, Jur van Dalfsen en Martijn Eenkhoorn (3-1).

Ijsselmeervogels kwam na 36 minuten spelen aan de leiding door Junior van der Velden (1-0). Dat bleek echter niet voldoende te zijn voor de drie punten, in de 51ste minuut bepaalde Lucas Tol de eindstand op 1-1.

Op zondag won VVSB met 0-1 bij Hercules. De zege van de Noordwijkerhouters was gezien het spelbeeld niet onverdiend. Aanvoerder Ian van Otterlo was de doelpuntenmaker. Hercules was niet bij machte om het man en macht strijdende VVSB echt moeilijk te maken. In Haaksbergen won HSC’21 overtuigend van FC Rijnvogels. FC Rijnvogels en spelen op zondag wil nog niet echt lukken dit jaar. Beide uitwedstrijden tegen zondag ploegen werden verloren.

1-2 M. Muskens

Hoogeveen – Sparta Nijkerk gestaakt bij 1-0 stand wegens blessure van de doelman van v.v. Hoogeveen