Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | AWC – Baronie in evenwicht de return in

Op een zonnig sportpark de Wijchert stond de wedstrijd AWC Wijchen – Baronie op het programma. Het is het eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie. Al krijgt de verliezer een extra kans. Omdat OFC zich terug heeft getrokken speelt de verliezer tegen de verliezer van JOS Watergraafsmeer – Kampong voor een plek in de Derde Divisie. Zover zijn we nog niet. AWC Wijchen, winnaar derde periode en nummer 10 van de Vierde Divisie won zijn vorige onderlinge duel van RKAVV. Baronie, nummer 16 van de Derde Divisie, won zijn vorig potje van Juliana’31. Aangezien de winnaar sneller op vakantie kon, wouden ze dus een goede start maken. Op papier liggen de verhoudingen net zo tegen over elkaar als voor de wedstrijd.

Na een kleine vuurwerkshow van de Wijchenaren kon de wedstrijd beginnen. Snel kon AWC een kans creëren. Bas Brussaard kon naar binnen dribbelen en uithalen. Zijn schot werd gepakt door Michel van Butselaar. De tweede kans was echter raak. Brussaard zette een aanval op en via een medespeler kwam de bal bij Job van de Groes die voor kon geven. Diezelfde Brussaard kon de bal koppen en bolde het netje voor het eerst deze wedstrijd.

AWC had de controle over de wedstrijd, de kleine kansjes en de voorsprong. Er werd zelfs per ongeluk een kans gecreëerd. Nicky van Groes nam niet goed aan en moest snel ingrijpen zodat Baronie niet kon counteren. In z’n sliding kreeg de bal een flinke trap en deze kwam zo voor Jorn Reuvers. Hij was echter niet snel genoeg. Baronie kon dit keer wel counteren. Moustafa Mohammad kon uithalen. Zijn schot ging via de Wijchense keeper op de lat. Grootste kans voor Baronie, ware het dat het buitenspel was.

Vlak voor rust nog 3 kansen. Eerst een aanval over links, waar Vinay Saltani de combinatie aanging met Reuvers. Saltani kon schieten maar zijn schot werd opgepakt door van Butselaar. Niet veel later een aanval over de rechterkant. Brussaard panneerde Timo Townsend. Zijn bal kwam uiteindelijk voor Reuvers maar zijn schot ging voorlangs. Baronie kon ook gevaarlijk worden. Jurik Zimmerman kon voorleggen op Mark Schuit, maar Schuit raakte de bal compleet verkeerd. AWC had het betere veldspel en de betere kansen in de eerste helft en ging met een minimale voorsprong rusten.

In de tweede helft begon Baronie meer druk te zetten. Bij AWC een fout in de opbouw waardoor Baronie kon omschakelen. Mohammad kon hierdoor uithalen aan de linkerkant van het veld maar zijn schot kwam in de handen van de keeper van AWC. Vrij snel een dubbele kans bij AWC. Daan de Bruijn kreeg een voorzet vanaf rechts en probeerde te schieten. Jamy Kankam kon redding brengen, maar de rebound was voor Saltani. Zijn schot vond van Butselaar.

Baronie kon de druk verhogen, maar kansen kwamen er niet. In de omschakeling was het toch weer een kansje voor AWC. Van de Groes kon voorgeven op Reuvers vanaf rechts, maar Reuvers kreeg de bal niet goed op zijn voet. Wat later kon AWC nog gevaarlijk worden met een afstandsschotje. De bal leek in eerste instantie niet moeilijk, maar toch kreeg van Butselaar hem niet goed onder controle. Zonder schade.

AWC kon wederom uithalen van afstand, weer vanaf de rechterkant met een naar binnen komende buitenspeler. Lennart Nieuwenhuis kon de bal niet binnenwerken en de bal ging over. Mohammed kon de bal oppikken en na een actie schieten, maar het schot was niet al te sterk. Een kleine 10 minuten voor het einde kon Baronie toch de verdiende gelijkmaker scoren. Waar AWC de betere was in de eerste helft, was Baronie dit namelijk in de tweede helft. Een prachtige aanval kwam uit bij Yasiine Mejres en hij gaf direct voor. De vrijstaande Jens Wirix kon binnen tikken. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld.

Hierdoor bleef de wedstrijd gelijk. AWC had het meest verzorgde veldspel, maar overwicht niet echt. Baronie wist op kwaliteit nog langszij te komen namelijk. Op basis van deze wedstrijd is het moeilijk te zeggen wie zondag de bovenliggende partij zal worden. Beide lieten namelijk wel zien goed te kunnen voetballen.

Zondag om 17:00 weten we het zeker. Dan zit het duel in Breda er namelijk zeker op. Bij ieder gelijkspel komt er verlenging namelijk.