Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Verweij (FC Lisse) is bijna klaar met voetbal op topamateurniveau

Centrale verdediger David Verweij is bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer op topamateurniveau. Aan het einde van het lopende seizoen is het afgelopen voor de momenteel geblesseerde speler van de Lissenaren. De 31-jarige Verweij is dan toe aan andere zaken die het leven beheersen, zoals meer privétijd en aandacht voor zijn werk.

De geboren Delftenaar woonde zijn eerste levensjaar in De Lier alvorens hij met zijn ouders mee verhuisde naar Middelburg. Hier deed hij zijn eerste stapjes op de voetbalvelden. Toen hij tien was, volgde een verhuizing naar Lisse.

Toch zijn kans gewaagd

De momenteel in Nieuw-Vennep wonende Verweij speelde in de lagere elftallen van FC Lisse toen de toenmalige trainer van de Zondag 1, Laurens van der Voort, hem in 2012 wist te verleiden om zijn kans op standaardniveau te wagen. Het team speelde op dat moment in de Derde Klasse. Verweij werd met deze ploeg kampioen in 2014 en ook tweemaal uitgeroepen tot speler van het jaar in deze periode.

Een periode van drie jaar volgde daarna in Noordwijk bij SJC. Twee seizoenen onder Kees Zethof, het derde onder Sjaak Polak. Verweij ontwikkelde zich steeds meer bij de club die in deze periode promoveerde van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie.

In 2018 keerde de verdediger terug naar FC Lisse, maar dan in het zaterdagteam van Robbert de Ruiter. In dit team speelden onder meer Rik Vermeulen, Niels Buijs, Lars Rauws, Koen Fokkema en Bas Buimer.

Hoogtepunt in de afgelopen vijf jaren is het kampioenschap in de Derde Divisie dat onder leiding van Raymond Bronkhorst eind mei werd behaald. Voor Verweij is het bijzonder spijtig dat hij, nu hij op het absolute topniveau van het amateurvoetbal is beland, met een knieblessure te kampen heeft.

Topamateurvoetbal.com informeerde naar de drijfveren van Verweij.

,,Ik heb voetbal altijd een mooi spel gevonden. Maar ik ben ook altijd sfeergevoelig geweest. Dat was al zo in de junioren en ook in de eerste jaren van de senioren bij FC Lisse. Ik speelde in vriendenteams totdat Van der Voort mij naar de zondagselectie haalde. Het is kenmerkend voor FC Lisse gebleven. Het waren niet alleen selecties die goed wilden voetballen, maar vooral ook hechte groepen die buiten het veld ook veel met elkaar optrokken. Dat is nog steeds zo.”

,,Ook bij SJC hadden we zo’n hechte groep. Dat proces heb ik altijd zeer gewaardeerd. Wellicht heb ik kansen laten liggen om naar clubs te gaan omdat ik de groepsdynamiek van Lisse dan zou gaan missen. Maar ik vind toch dat mijn loopbaan mooi is opgebouwd. Eerst met Lisse Zondag in de Derde en Tweede Klasse, daarna met SJC in de Eerste Klasse en Hoofdklasse en vervolgens vijf seizoenen met Lisse Zaterdag in de Derde en Tweede Divisie. Ik ben er trots op.”

Jouw specialiteit is altijd de kopbal geweest…

,,Ja dat klopt wel. Bij SJC werd eens beweerd dat ik een magneet op mijn hoofd had. Maar ook bij Lisse sturen ze mij niet voor niks naar voren als we nog een doelpuntje nodig hebben. Ik scoor elk seizoen wel een paar keer met het hoofd. En er komen natuurlijk ook nog wel eens doelpunten voort uit de chaos die je veroorzaakt met je aanwezigheid bij het vijandelijke doel.”

Hoe gaat je na dit seizoen nog van waarde zijn voor de club?

,,We denken na over wat ik nog kan gaan en wil doen. Daar is geen haast bij. Ik denk er ook over om weer terug naar een vriendenteam op lager niveau te gaan. Als je ziet hoe het nu allemaal gaat; drie keer per week trainen en op zaterdag spelen, het komt mijn werk en rust niet ten goede. Zeker nu we ook een huis voor mijn vriendin en mij aan het bouwen zijn. Ik hoop en vertrouw erop dat de TC weer nieuwe talenten gaat vinden om de achterhoede te versterken. Dan ga ik het komende seizoen vanaf de zijlijn toezien op de ontwikkeling van het elftal. Ik blijf zeker bij de club betrokken!”