Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Baronie kiest voor trainersduo

Hoofdklasser en kampioenskandidaat Baronie heeft twee trainers aangesteld voor de hoofdmacht komend seizoen. Het duo Sedat Siner en Martijn van Galen gaat de club komend seizoen op basis van gelijkheid leiden.

Jurriaan van Poelje, de huidige trainer van de club, verkast komend seizoen naar het Zeeuwse Kloetinge. Hij hoopt Baronie als Derde Divisionist achter te laten. De kans daarop is levensgroot want de club heeft een straatlengte voorsprong op de ranglijst in de zondag hoofdklasse B. Halsteren en OJC Rosmalen volgen op respectievelijk 9 en 10 punten achterstand, zij het dat laatstgenoemde club een duel extra te spelen heeft.

Siner en van Galen kennen elkaar al vele jaren en werden bijvoorbeeld samen landskampioen met Baronie in 1997 onder toenmalig trainer Joost Broers. Ook deden ze gezamenlijk een trainerscursus.

Siner deed ondertussen ervaring op bij Unitas ’30 en Alliance, terwijl Van Galen, die bij meerdere profclubs in België en Nederland voetbalde en trainer is geweest bij TVC Breda, RBC en Klundert. Momenteel is hij dat bij Groen Wit ’58.

Jurriaan van Poelje is met zijn team nog ongeslagen in de hoofdklasse B en speelde twee maal op eigen veld gelijk. Een wedstrijd daarvan was de spectaculaire 5-5 tegen EHC dat zich onlangs uit de competitie terug trok. Dit resultaat verviel aldus in de rangschikking. De cijfers zijn daardoor 31 punten uit 11 wedstrijden met als doelsaldo 28-7.

De linksbenige aanvaller Jorik Mijnhijmer (32) volgt Van Poelje komende zomer van Breda naar Kloetinge.