Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Betnation Divisie; Spakenburg solide; Quick Boys wint topper en ook De Treffers wint van v.v. Katwijk

Spakenburg had één helft last van FC Lisse. Na een vroege voorsprong door Bo van Essen was het Jaap Zwetsloot die na een klein half uur FC Lisse langszij bracht. Na rust was Sam Huffel de grote man bij De Blauwen. Met twee treffers schot hij Spakenburg in veilige haven. Naast belager van koploper Spakenburg blijft Quick Boys. De Katwijkers wonnen de topper tegen HHC Hardenberg. Voor rust ging de strijd gelijk op, echter viel het beslissende moment al wel voor de thee. Scheidsrechter Nick Smit gaf in de 35e minuut Serginho Fatima direct rood na een stevige tackle van achteren op Levi van Duijn. Na de thee profiteerde Quick Boys optimaal van de man meer en liep het uit naar een 1-3 overwinning.

Blauw Wit

Ook De Treffers houdt aansluiting met de twee topploegen. De Groesbekers wonnen op Sportpark De Krom met 0-1. Saillant detail ook De Treffers speelde in het blauw-wit waardoor v.v. Katwijk voor de vijfde keer op rij verloor van een ploeg in het blauw-wit. In de 35e minuut was het Rick Wouters dan van 11 meter De Treffers aan de leiding bracht. Niet veel later mochten dezelfde Wouters en Robbert Susan van Katwijk na een opstootje na een overtreding beide met rood de kleedkamer opzoeken. 

Ook de Koninklijke HFC blijft aanhaken bij de top. Na twee thuisnederlagen stapte de ploeg van Gertjan Tamerus nu wel als winnaar van het veld. Rijnsburgse Boys kwam er niet aan te pas in Haarlem. Via Dijkstra en Veerman stond het bij de rust 2-0. In de slotfase waren het Bouchnafa en Heeremans die de stand naar 4-0 tilde. Naast de overwinning was er nog meer goed nieuws voor Koninklijke HFC. Desevio Payne maakte na lang blessureleed zijn rentree.

Promovendi

Dacht GVVV met Barry Maguire als centrale verdediger het recept tot overwinningen gevonden te hebben, bleef daar in Assen weinig van over. De Veenendalers gingen hard onderuit tegen de rivaal van vorig seizoen ACV Assen. Grote man bij ACV was Freddy Quispel. Hij zorgde met een onvervalste hattrick verzorgde hij de totale productie van ACV. Ook promovendus ADO’20 doet het tot nu toe uitstekend in de Tweede Divisie. De Heemskerkers wonnen de uitwedstrijd bij Excelsior Maassluis. Koud in het veld was het invaller Milan Klopper die ADO’20, net als vorige week de matchwinnaar werd.

Inhaalduel

Voor volgende week staat er in ieder geval het inhaalduel tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys. In de Bollenstreek derby kan de ploeg van Thomas Duivenvoorden op gelijke hoogte komen met Spakenburg. Wanneer de twee over te spelen duels van Jong Almere City gespeeld gaan worden is nog niet bekend.

ACV AssenGVVV3-0
Excelsior MaassluisADO’200-1
FC Lisses.v. Spakenburg1-3
HHC HardenbergQuick Boys1-3
v.v. NoordwijkJong Sparta Rotterdam0-2
AFCScheveningen1-1
Jong Almere CityKozakken Boys1-1
v.v. KatwijkDe Treffers0-1
Koninklijke HFCRijnsburgse Boys4-0