Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Daniel Nijhof: ‘Spelers vanuit lagere klassen halen, dat is het lot van HSC’21’

Trainer Daniel Nijhof is een goedgemutst mens. Blij met het mooie weer en blij met het feit dat het voetbalseizoen weer is aangevangen.” Niks mooiers toch dan een lekker potje voetbal in een zonnig weekend ” Gelijk heeft hij. Zijn club HSC ’21 kwam relatief rustig uit de transferperiode. Opvallend: slechts één speler kwam over vanuit een gelijkwaardige club: Siebe Schets van Excelsior ’31. De overige zes nieuwelingen kwamen vanuit lagere klassen of uit eigen jeugd. Hoe dat komt ?

,,HSC ’21 is eigenlijk altijd een beetje zo’n club geweest. We proberen stabiliteit in de selectie te hebben en houden. Daarvoor is dan bijvoorbeeld Siebe Schets van Excelsior ’31 gehaald. Maar daarnaast is er ook een groot deel van de selectie van vorig jaar gebleven. Ook daarmee zorg je voor stabiliteit.”

Jullie haalden nog drie andere spelers, waaronder twee nieuwe doelmannen. Dat was investeren in jeugd ?

”Gedeeltelijk wel. We hadden twee nieuwe doelmannen nodig. Wij kijken steeds naar twee zaken. Wie hebben we binnen de vereniging die een gat in de selectie kan opvullen en als het daar niet vandaan kan komen wie zien wij als een potentiële versterking vanuit de lagere klassen. Wij raakten Van der Weide, onze topscorer kwijt aan DETO Twenterand. Daar hebben we met Schets een directe versterking op terug gehaald. Overigens hebben we de gehele selectie met talent aangevuld. Drie spelers van buitenaf, drie uit onze eigen jeugd. Het is niet zo dat die zes nieuwe jonge spelers er ook meteen moeten staan op ons niveau. We hebben juist omdat er relatief weinig spelers weg zijn gegaan een stevige basis uit het vorige seizoen over gehouden. Toen meldden zich onder meer Stokkink en Schrijvers als jonge talenten bij de groep. Die zijn nu al weer een stuk verder dan vorig jaar aan het begin van het seizoen. Als zij zich zoals wij verwachten zullen door ontwikkelen dan zullen zij ook op enig moment een vaste waarde in het team zijn. 

Je kunt niet elke open vallende plek opvullen uit eigen jeugd
Nee, dat kan denk ik geen enkel team. Dus kijken wij ook naar spelers die op lager niveau acteren maar waarbij  wij de potentie herkennen. Dat behoort bij onze wijze van doen. Spelers uit lagere klassen halen is een beetje het lot van HSC ’21. We proberen ze vanuit die situatie naar het gevraagde niveau van HSC ’21 te brengen. Dat wil vaak zeggen dat er zowel fysiek als mentaal een groeiproces moet plaatsvinden. Dat is een mooi proces om te begeleiden”

Jullie zijn de competitie gestart met een nederlaag op eigen veld en vervolgens een zege op vreemde bodem. Grappig genoeg geldt dat voor jullie tegenstander van komende zaterdag, DEM ook. 

”Ja, dat heb ik gezien. Ik denk ook dat zowel HSC ’21 als DEM teams zijn met een positieve spelopvatting met technisch vaardige voetballers. In die zin is er denk ik zondag een leuke voetbalwedstrijd te verwachten”

Even scorebord journalistiek bedrijven; welke uitslag zien we zondag in Haaksbergen op de borden verschijnen ?

”Nou, afgelopen weekend wonnen we met 1-0, maar dat is niet een score die ik heel vaak bij ons verwacht. Laat ik het houden op een 3-1 zege voor ons.”