Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Peter Wesselink: ”Ik heb nog alles te winnen met DVS ’33”

Het was zonder meer het nieuws van de week in de top van het amateurvoetbal in deze week. Al voor het september is werd duidelijk dat de trainerscarroussel voor het seizoen ’23-’24 in gang zou worden gezet. Peter Wesselink en DVS ’33 gaan na het lopende seizoen niet met elkaar verder en communiceerden dat ook via de website van de club uit Ermelo. Een logische vraag is dan in hoeverre deze al vroeg naar buiten gebrachte beslissing invloed gaat hebben op het huidige net begonnen seizoen. Topamateurvoetbal.com informeerde bij Peter Wesselink aan de vooravond van de competitiewedstrijd DVS ’33 – Sportlust ’46.

,,Voorop gesteld: we hadden een regulier overleg met elkaar. Trainer/TC. Niets ongebruikelijks aan. Ik heb daarin aangeduid dat ik vond en vind dat de onderlinge samenwerking naar mijn smaak stroef verliep. Dat is niet goed denk ik als het de bedoeling is dat je gaat samenwerken. Dat kun je ook terug lezen op de website van DVS ’33. De T.C. heeft aangegeven dat het vindt dat er na dit seizoen een andere trainer voor de groep moet staan. En dat is dus ook wat er gaat gebeuren.”

Maakt dat het werk voor dit seizoen niet lastiger ?

,,Daar ga ik niet van uit. Ik heb nog alles te winnen met DVS ’33. En dat is ook waar ik bijna dagelijks mee bezig ben. We zijn duidelijk naar elkaar geweest. Dat betekent dat zowel DVS ’33 als ik zelf alle tijd heeft om te kijken wat er voor het volgende seizoen mogelijk is.”

Het waren niet de sportieve prestaties zo heb ik begrepen ?

,,Nee. Na het coronaseizoen hebben we vorig jaar de derde periode gewonnen en de achtste finales van de KNVB beker gespeeld. Uitgeschakeld voor promotie tegen Kozakken Boys. Niet slecht, maar DVS ’33 is natuurlijk ook ambitieus.” 

Zaterdag moet er gewonnen worden van Sportlust ’46. Dat was vorig seizoen gedurende lange tijd een titelkandidaat.,,

Het wordt dan ook geen gemakkelijke wedstrijd. Maar ik denk ook dat je die in de Derde Divisie niet veel gaat krijgen. De onderlinge verschillen lijken mij bijzonder klein.”

Vorig jaar was Sportlust een nieuwkomer. Nu zijn ze meer gewend aan het niveau. Is dat een voor- of na deel voor jullie ?,,

,,Dat is lastig te duiden. Nu is Urk nieuw en die winnen gewoon de eerste twee duels tegen teams die vorig jaar titelkandidaat waren. Sportlust zat vorig jaar in diezelfde positie. Het is allemaal denk ik nog te vroeg om te roepen wie het wel en niet goed gaan doen.”

DVS ’33 speelt zaterdag puur voor de winst ?

,,Jawel, het gaat niet opschieten als we iets anders dan de zege willen. Wij gaan voor de drie punten.”