Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Graaf nieuwe trainer Spakenburg

Chris de Graaf wordt de nieuwe hoofdtrainer van Spakenburg. De clubman heeft een tweeënhalf jarig contract getekend, zo is dinsdag bekendgemaakt. De Graaf begint zodoende aan zijn derde trainersklus bij de hoofdmacht van Spakenburg.

Eind 2019 nam De Graaf (35) voor het eerst de honneurs waar, toen drie wedstrijden na het vertrek van John de Wolf naar Feyenoord. Vorig seizoen kwam hij voor de tweede keer in beeld: samen met Jochem Twisker stapte hij in na het vertrek van Erik Meijers.

Nu was de trainerspositie op de blauwe kant van de Westmaat opnieuw vacant. Maandag werd bekend dat Patrick Loenen per direct stopte. Ruim tweeënhalve week terug was al duidelijk geworden dat de wegen aan het einde van het seizoen zouden gaan scheiden, maar ‘middels voortschrijdend inzicht’ werd nu de gezamenlijke conclusie getrokken om er met onmiddellijke ingang mee te stoppen.

‘Gecharmeerd van voetbalvisie’

Het was (sindsdien) een publiek geheim dat De Graaf een voorname kandidaat was om Loenen te vervangen. “We kennen Chris natuurlijk hartstikke goed, zoals we ook zijn voetbalvisie goed kennen. Het was en is geen geheim dat we zeer gecharmeerd zijn van zijn voetbalvisie”, stelt Spakenburg op de clubsite.

Spakenburg staat tiende in de Jack’s League en speelde zaterdag gelijk in de derby tegen IJsselmeervogels: 1-1.