Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Kruif vindt nieuwe club in Vierde Divisie

Voor de Kerst maakte Lodewijk de Kruif – trainer van UDI ’19 – bekend niet te gaan verlengen bij de Derde Divisie-club uit Uden. Op de tweede dag van 2023 werd duidelijk dat de op de Veluwe woonachtige De Kruif de nieuwe trainer gaat worden van AWC uit Wijchen, uitkomend in de zondagse Vierde Divisie B, waar men de tweede plaats op de ranglijst inneemt.

Als speler kwam De Kruif uit voor de BVO’s FC Wageningen en FC Oss, terwijl hij bij de amateurs speelde voor onder meer DVS ’33, Spakenburg en vv Lunteren. Zijn actieve voetbalcarrière sloot hij in 2005 af in Duitsland bij FC Kleve.

In datzelfde jaar begon zijn inmiddels indrukwekkende trainerscarrière bij de NEC-jeugd. Vervolgens trainde hij ook NEC 019, Almere City en FC Omniworld. Daarnaast waren er buitenlandse avonturen in Nigeria (FC Heartland) en twee periodes bij het nationale team van Bangladesh. Sinds 2019 zat De Kruif bij UDI ’19, dat hij vorig seizoen via een bloedstollende penaltyserie naar de Derde Divisie leidde.

De Kruif heeft veel zin in deze uitdaging, zo vertelt hij tegen De Gelderlander. ,,AWC is een mooie club en wie weet spelen ze volgend seizoen ook Derde Divisie.”