Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derby IJsselmeervogels – Spakenburg verplaatst

De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg wordt verplaatst naar dinsdagavond 8 maart. Tijdens een overleg tussen de beide clubs, de KNVB en de gemeente Bunschoten heeft de gemeente aangegeven dat 12 februari te vroeg komt om alle zaken rondom de openbare orde te kunnen regelen.

De KNVB, die eerder aan de clubs had aangegeven dat de ruimte voor het plannen van inhaalduels minimaal is, kon, door middel van het schuiven van een viertal wedstrijden, de Bunschoter Derby op 8 maart inplannen. Voor IJsselmeervogels houdt dat in dat de uitwedstrijd tegen GVVV naar voren wordt gehaald en op 12 februari wordt gespeeld. Ook de wedstrijden GVVV – AFC en AFC – ASWH zijn verschoven. Spakenburg komt zaterdag niet in actie in de Tweede Divisie.

Katwijkse derby onzeker

Ook de Katwijkse Derby tussen Quick Boys en Katwijk wacht nog op groen licht van de gemeente. De KNVB heeft deze wedstrijd ingepland op 19 februari, maar moet ook bij deze wedstrijd wachten op een besluit van de lokale driehoek. De beslissing over het al dan niet doorgaan van dit duel wordt later deze week verwacht.