Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ton Cornelissen (IJsselmeervogels) roemt het collectief na zege bij Kozakken Boys

Sinds zijn komst naar IJsselmeervogels mocht/moest assistent-trainer Ton Cornelissen drie wedstrijden de honneurs waarnemen als hoofdtrainer. Alle drie de wedstrijden eindigden in een overwinning voor de Rooien. Van die drie is de laatste misschien wel de belangrijkste. Bij afwezigheid van Gert Peter de Gunst, die een schorsing had overgehouden aan het thuisduel tegen Jong Sparta, zette IJsselmeervogels het bezoek aan Kozakken Boys om in een klinkende 1-4 overwinning. Een overwinning die misschien wel extra speciaal aanvoelde voor de man die het roer overnam, Cornelissen was zes seizoenen actief bij Kozakken Boys, voor hij de overstap naar de boorden van het IJsselmeer maakte.

,,We zijn als staf heel erg blij en tevreden met deze overwinning. Alhoewel dat misschien niet zo lijkt voor de buitenwereld zitten we in een lekkere fase. Uit de laatste drie wedstrijden haalden we vijf punten en dat hadden er met een beetje geluk drie meer kunnen zijn”.

Heb je iets veranderd vandaag?

,,Zoveel is er niet veranderd. We hebben alles samen besproken en overlegd. Het verschil is dat Gert Peter(de Gunst) niet in de kleedkamer en binnen de lijnen mag komen maar verder is het een overwinning van het collectief, met Paulo Meinderhagen en ik als vervangende trainers.”

Wat was het voor een wedstrijd?

,,In het begin hadden we wat moeite met Kozakken Boys. Ze verrasten ons met hun tactiek en manier van spelen. We hebben toen wat omzettingen gepleegd, waardoor we wat korter op de man gingen spelen met als resultaat een betere controle. En dat wierp zijn vruchten af. In de tweede helft lieten wij ze in het eerste half uur rustig komen en uitrazen om vervolgens

via twee doelpunten van onze invallers de wedstrijd te beslissen.”

De bank maakt vandaag het verschil?

,,Dat vind ik wel, ja. We hebben een uitgebalanceerde spelersgroep, die kwalitatief dicht bij elkaar zit. Dat was vandaag goed te zien. De invallers brachten uiteindelijk de overwinning in veilige haven.”