Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Katwijk slaat dubbelslag en haalt Sietse Brandsma en Koen Tros naar de Krom

Het huidige seizoen is nog niet op de helft, maar Katwijk heeft voor het komende seizoen al twee versterkingen van naam vastgelegd. De regerend kampioen van de tweede divisie verwelkomt komende zomer aanvaller Sietse Brandsma en middenvelder Koen Tros  op de Krom. Dat meldt de vereniging maandagavond op haar eigen website.

De beide 25-jarige spelers komen over van competitiegenoot Koninklijke HFC, en hebben al heel wat jaren samen op het voetbalveld gestaan. Dit begon al in de jeugd bij BOL uit Broek op Langendijk, waar ze uiteindelijk in het eerste elftal terechtkwamen en daarmee binnen enkele jaren van de derde- naar de eerste klasse promoveerden. Vervolgens volgde een overstap naar ODIN’59, waar zowel Brandsma als Tros snel uitgroeiden tot een vaste waarde. In 2020 stapte Brandsma over naar Koninklijke HFC, waar hij na het afgebroken corona-seizoen in zijn eerste volledige jaargang tot 15 treffers kwam. Koen Tros bleef nog een seizoen bij ODIN’59, waarna ook de middenvelder overstapte naar Haarlem.

Cees Bruinink geeft namens de TC van VV Katwijk aan zeer verheugd te zijn met de komst van beide spelers: “We denken dat beide spelers uitstekend bij onze selectie en club passen. Met Sietse hadden we al contact toen hij bij ODIN’59 speelde en Anthony Correia zijn trainer was. Doordat we altijd contact gehouden hebben wisten we dat er veel geïnteresseerde clubs waren en hebben we Kon HFC aangegeven ook graag met beide spelers in gesprek te gaan. Koen en Sietse hebben zich sinds hun vertrek bij BOL op een steeds hoger niveau enorm ontwikkeld en hebben beiden een prachtige leeftijd om zich bij ons nog verder door te ontwikkelen.”

“We zien dat na ons kampioenschap van afgelopen seizoen veel clubs zeer verdedigend tegen ons spelen. Door de komst van Koen en Sietse hebben we er naast meer voetballend vermogen een goede sterke aanvaller bij die makkelijk doelpunten maakt en waarmee de trainers makkelijker voor een andere speelwijze kunnen kiezen.”

Voor Koninklijke HFC is het vertrek van Brandsma en Tros een nieuwe
tegenvaller. Afgelopen vrijdag maakte aanvoerder Jim Hulleman al
bekend komende zover over te stappen naar Ijsselmeervogels.