Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tweede Divisie  | GVVV wint cruciaal duel van IJsselmeervogels

Na het verloren duel tegen directe concurrent ASWH, gaven veel volgers van de Tweede Divisie geen cent meer voor de overlevingskansen van GVVV, maar de laatste dagen lijkt de ploeg uit Veenendaal zich zowaar weer wat op te richten. Na het gelijkspel tegen TEC was er nu een broodnodige zege op IJsselmeervogels, dat de degradatiezorgen nu echt in rap tempo toe ziet nemen.

Na een beginfase zonder grote kansen, kwam IJsselmeervolgels na een ruim kwartier spelen op voorsprong. Mitch Willems was het eindstation van een voorzet van Daniël van Son na een hoekschop. Lang bleef de 0-1 voor de bezoekers echter niet op het bord, want nog geen 5 minuten later was de stand weer gelijk. Een vrije trap van Tom Oostinjen verdween met een mooie krul om de muur heen in de goal: 1-1. In de extra tijd van de eerste helft draaide GVVV het duel zelfs helemaal om. Jordi Bitter , die zo’n 10 minuten daarvoor de geblesseerd uitgevallen Joshua Patrick was komen vervangen, schoot van dichtbij raak.

In het eerste kwartier van de tweede helft had GVVV meerdere mogelijkheden om de marge te vergroten naar 2 doelpunten. Een vrije trap van Steven Theunissen werd met de vingertoppen gered door Vogels-doelman Julian Prinsen en Byron Burgering kreeg vlak na rust een aardige schietkans. Omdat de 3-1 niet viel, bleef de wedstrijd spannend en bleef IJsselmeervogels op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een kopbal van Danny van den Meiracker die gered werd door GVVV-goalie Jan van Willige. Toch bleven de kansen voor de bezoekers schaars en omdat IJsselmeervogels naarmate de slotfase naderde met steeds meer risico speelde, had de thuisploeg in de laatste minuten van de wedstrijd de meeste gelegenheid om nog tot score te komen en het duel voortijdig te beslissen. Een schuiver van Fabio Hendriksen ging echter langs de, voor de Veenendalers, verkeerde kant van de paal, En een schot van Bitter in de extra tijd werd verwerkt tot corner.

Doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer op Panhuis, maar na dinsdagavond kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat GVVV nog leeft en IJselmeervogels in serieuze degradatiezorgen zit.