OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | AFC moet diep gaan tegen Jong Sparta, ruime zeges voor Katwijk en Rijnsburgse Boys

In de Tweede Divisie blijft de kampioensstrijd onverminderd spannend. HHC – TEC werd afgelast, maar AFC, Katwijk en Rijnsburgse Boys kwamen zaterdagmiddag alle drie wel in actie. Waar Katwijk en Rijnsburgse Boys weinig problemen kenden met respectievelijk IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis, had AFC het een stuk lastiger bij Jong Sparta. De koploper won uiteindelijk wel: 2-3.

Jong Sparta schoot uit de startblokken tegen AFC. Binnen een kwartier was het 2-0 voor de Rotterdammers door doelpunten van Dano Lourens en Jerrel Hak. Pas vlak voor het aanvangen van de rust kon AFC daar iets tegen overzetten via Soufiane Hetli, waardoor met een 2-1 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.

In de openingsfase van de tweede helft stonden paal en lat een grotere voorsprong voor de jonge Kasteelheren in de weg, waarna het na ruim een uur spelen aan de andere kant wel raak was via Melvin Platje. De 2-2 stond nauwelijks op het bord, of AFC kreeg een penalty. Dit buitenkansje werd benut door Milan Hoek waarmee de Reds hun comeback compleet maakte. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden, maar meer doelpunten bleven uit.

Eenrichtingsverkeer op de Krom

Op papier een wedstrijd tussen twee grootmachten, maar op het veld had Katwijk geen enkel probleem met IJsselmeervogels. Het veldoverwicht van de Krombewoners werd tien minuten voor rust omgezet in de 1-0 van Robin Schulte.

In het begin van de tweede helft was het Mukhtar Suleiman die gevoelsmatig de wedstrijd met de 2-0 al in het slot gooide, voornamelijk omdat de ploeg van Gert-Jan Karsten nauwelijks iets creëerde. In de eindfase strooiden Killian van Mil, die naast een goal ook goed was voor twee assists, en oud-vogel Ahmed el Azzouti nog iets meer zout in de toch al diepe wonden van de Rooien.

Verschil gemaakt in tweede helft

Ook Rijnsburgse Boys blijft in het spoor. Op Middelmors werd een 4-1 overwinning op Excelsior Maassluis geboekt. Na een aftastende openingsfase was het na ruim twintig minuten voetbal tweemaal kort achter elkaar raak. Dani van der Moot opende de score, maar in de tegenstoot maakte Pieter Langedijk direct weer gelijk.

In de tweede helft stelden de Uien orde op zaken. Delano Asante, opnieuw Van der Moot en een benutte penalty van Furhgill Zeldenrust zorgden voor een ruime 4-1 eindstand.