TWEEDE DIVISIE | De Treffers speelt gelijk en is koploper af

Zaterdagmiddag wonnen concurrenten HHC Hardenberg en AFC hun
wedstrijden gemakkelijk, waardoor De Treffers zondagmiddag op bezoek bij OFC ook de volle buit moest pakken om de eerste plaats in de Tweede Divisie te behouden. Zover kwam het echter niet, de Groesbekers bleven in Oostzaan steken op een 1-1 gelijkspel.

Net als AFC vorige week, beet ook De Treffers zich stuk op OFC, dat langzaam maar zeker de punten in de strijd tegen degradatie echt begint te sprokkelen. De equipe van Pieter Mulders heeft bovendien de wedstrijd tegen concurrent IJsselmeervogels nog in het verschiet.

De Treffers kwam in Oostzaan nog wel op voorsprong. Na 20 minuten stond Jordy Thomassen op de juiste plek om de bal binnen te koppen. Het evenwicht werd na ruim een kwartier spelen in de tweede helft hersteld door opnieuw een kopbal, ditmaal van Max Veerman.

Door het gelijkspel van De Treffers neemt AFC de koppositie weer over. Beide ploegen bepalen volgende week in een onderling duel wie zich mag kronen tot Herbstmeister. Ook HHC Hardenberg kan die titel nog pakken, daarvoor moet AFC in ieder geval averij oplopen in de topper tegen De Treffers.