Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Eerste overwinning Dongen, ADO ’20 nog ongeslagen na een halve competitie

ADO ’20 is erin geslaagd om de eerste 50% van de competitie zonder nederlaag door te komen. De Heemskerkers zijn dit seizoen ongenaakbaar, liefst zestien keer werd er gewonnen. Alleen OJC Rosmalen wist een punt te pakken tegen de Superezels. Dit weekend was het niet alleen feest aan de kop van de ranglijst. Ook de nummer laatst had eindelijk wat te vieren.

Dongen wist vandaag zijn eerste overwinning te behalen. In de derby tegen subtopper GVV Unitas trok de ploeg van trainer Osman Erbas met 4-2 aan het langste eind. De bezoekers kwamen via Jefta de Vries nog wel op voorsprong, maar nog voor rust wist Dongen weg te lopen naar een 3-1 voorsprong. Sel Bastmeijer was met 2 doelpunten belangrijk voor Dongen vandaag.

In Heemskerk maakte koploper ADO’20 en UNA er een aantrekkelijk duel van. Binnen 10 minuten hadden beide ploegen het net al weten te vinden. Halverwege de eerste helft kwam ADO’20 via Ted Amson op voorsprong. Ondanks het goede spel van UNA kwam de overwinning van de koploper niet echt in gevaar. De naar Katwijk vertrekkende Ruben Doesburg bepaalde de eindstand op 3-1. Het was alweer de 16e overwinning in 17 wedstrijden voor de ploeg van trainer Roy van der Mije. Een ongekende prestatie!

Op zaterdagmiddag was de naaste achtervolger van ADO’20, VVSB veel te sterk voor JOS/Watergraafsmeer. JOS kwam nog wel op voorsprong uit een strafschop. De rust werd bereikt met een 1-1 stand. Na de thee waren de gastheren snel klaar met de gasten uit de hoofdstad. Leroy George was met 3 treffers de grote man aan de kant van VVSB.

Blauw Geel’38 had net als vorige week aan 1 doelpunt genoeg voor de overwinning. De ploeg van trainer Niels van Casteren bleef voor de 13x keer op rij ongeslagen in de competitie. Een prestatie die een stevige 3e plaats oplevert op de ranglijst, mede door het gelijkspel van concurrent Hercules tegen Groene Ster. De ploeg van Maurice Verbunt kwam in Utrecht via een strafschop in de eerste helft op voorsprong. In de slotfase was het aanvoerder Nathan Bijl van Hercules die zijn ploeg nog een punt bezorgde.

In Breda deed Baronie goede zaken in de staart van de ranglijst. Tegen DEM won de ploeg van het trainersduo van Galen/Siner met 4-1 van DEM. De gasten uit Beverwijk gingen door een doelpunt van Thom de Vries met een 1-0 voorsprong rusten. Na rust werd het snel gelijk en na de rode kaart voor Twan Verswijveren in de 53e minuut speelde DEM een verloren wedstrijd. Baronie profiteerde snel van de man meer situatie en wist in de slotfase uit te lopen naar een 4-1 overwinning.

Op het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs maakte TOGB en HV&CV Quick er een aantrekkelijk duel van. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong maar het was opnieuw routinier Frank van der Heiden die nog voor rust zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Ondanks kansen aan beide kanten kwam er in de stand in de tweede helft geen verandering meer (1-1). Ook in Gemert eindigde het duel tussen Gemert en HSC’21 in een gelijkspel. In dit duel vielen ondanks het overwicht van HSC’21 geen doelpunten (0-0).

In Rosmalen vielen de doelpunten wel. In de Brabantse Derby tussen OJC Rosmalen en UDI’19 was de thuisploeg met 4-0 te sterk voor de laagvlieger uit Uden. Door deze overwinning nestelt de ploeg van trainer Willem Leushuis zich stevig in de middenmoot.

Zaterdag 3 december:

VVSB – JOS/Watergraafsmeer 5-2

Zondag 4 december:

ADO’20 – UNA 3-1
Baronie – DEM 4-1
Blauw Geel’38 – O.S.S.’20 1-0
Dongen – GVV Unitas 4-2
Gemert – HSC’21 0-0
OJC Rosmalen – UDI’19 4-0
TOGB – HV&CV Quick 1-1
Hercules – Groene Ster 1-1