Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derbyheld El Haddouti (IJsselmeervogels): ‘Ik heb mijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken’

In de voorgaande speelronde wist IJsselmeervogels met overtuigende cijfers af te rekenen met Spakenburg (4-1). Grote man aan de zijde van de winnende formatie was zonder twijfel Morad El Haddouti die voor zijn prestatie ook verkozen werd tot speler van de week op de website van Topamateurvoetbal.com. De vraag is nu of de aanvaller ook komend seizoen nog te bewonderen is in Spakenburg aangezien hij nog altijd de ambitie heeft om te slagen in het betaalde voetbal.

Geschiedenis geschreven
Ruim een week geleden was de 24-jarige aanvaller zoals aangegeven de gevierde man aan de rode zijde van het sportpark De Westmaat. Vanzelfsprekend wilde El Haddouti nog wel even terugkijken op deze Derby. ,,Ik kijk met een zeer goed en trots gevoel terug op de derby. Het is naar mijn mening de grootste en belangrijkste derby in het Nederlandse amateurvoetbal en om dan een belangrijk aandeel te hebben is natuurlijk uniek en heel speciaal. Dat ook nog eens als je ziet dat het de laatste jaren vaak in een gelijkspel eindigde en wij nu de wedstrijd wisten te winnen. Het is fantastisch dat ik deel uit mocht maken van het team dat nu dus geschiedenis geschreven heeft en als je dan ook nog twee keer scoort, dan maakt mij dat trots”, aldus El Haddouti tegenover Topamateurvoetbal.com

Het zat vaak tegen
De resultaten van IJsselmeervogels vallen vooralsnog tegen, strijden in de onderste regionen van de ranglijst was niet iets waar vooraf op gerekend werd. ,,De Vogels is een van de betere clubs qua geschiedenis in het amateurvoetbal en dat brengt enige druk met zich mee, dat is in mijn ogen ook terecht. Zelf vind ik dat er meer in ons team zit dan wat de ranglijst nu aangeeft. Hoe dat komt is voor mij ook een groot vraagteken. Ik denk dat ik persoonlijk ook meer te bieden heb dan wat ik heb laten zien. Ik ben een speler die het moet hebben van de details, ik kan een bal in de bovenhoek krullen maar die kan dan net zo goed op de lat terechtkomen. Zo’n seizoen is het voor ons nu ook, het heeft ons vaak tegen gezeten. De laatste weken hebben wij als team zeker de stijgende lijn te pakken.”

Betaald voetbal
El Haddouti hoopt in de zomer van 2023 de stap naar boven te maken, hoewel hij het goed naar zijn zin heeft bij IJsselmeervogels. ,,Ik focus mij nu op de resterende wedstrijden met de Vogels, daarin willen wij zoveel mogelijk punten pakken. Ik heb mijn ambities nooit onder stoelen of banken geschoven en dit weet de club ook.  Ik vind mijzelf nog vrij jong en weet zeker dat ik de stap naar een club uit het betaalde voetbal nog altijd kan maken. Aan mijn zelfvertrouwen ligt het niet, het is even kijken wat er deze komende maanden staat te gebeuren afhankelijk daarvan maken we onze keuzes. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar een profclub zoals denk ik veel voetballers daarvan dromen. Ik heb persoonlijk bijna mijn hele voetbalcarrière mogen ervaren wat het is om in een prof klimaat te groeien en te zien wat er voor nodig is en wat je er voor moet laten. Dus tot aan dit jaar 2022/2023 wist ik eigenlijk niet anders. Je gaat van 5/6 keer trainen in de week naar drie keer trainen in de week. Vooralsnog heeft dat mijn mindset en levensstijl niet veranderd. Persoonlijk heb ik het ook zeker niet slecht bij de Vogels en ben ik met open armen ontvangen bij de club, dat probeer ik de club en de mensen ook wekelijks terug te betalen hopelijk heb ik dat ook enigszins gedaan met de afgelopen derby!”