Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Westlandia voert verjongingskuur door

Het uit de Derde Divisie gedegradeerde Westlandia zet volop in op de jeugd. De club haalt maar liefst acht nieuwe spelers binnen, bijna allemaal in de leeftijd van rond de twintig jaar en schuift ook vier eigen talenten door naar de hoofdmacht. Het duo Marko van der Knaap/Cesco Agterberg zet daarmee nadrukkelijk de handtekening onder de samenstelling van de selectie van de Westlanders voor komend seizoen in de Hoofdklasse.

Dit zijn de nieuwe aanwinsten op sportpark de Hoge bomen:

 • Jordy Raul Acevedo. De jonge doelman speelde eerder voor SEV, Forum Sport en VUC. Van daaruit maakt hij nu de overstap naar de groen/witten uit Naaldwijk. Hij is ook doelman van de onder 23 van de Domincaanse Republiek.
 • Jean Fritz Boom. 22-jarige Haitiaan komt over van het Cypryotische Ermis Aradippou en kwam eerder uit voor jeugdteams van ADO Den Haag en Fortuna Sittard.
 • Carel Makobo komt over van het Voorburgse Forum Sport. De jonge linksback trainde al enkele maanden mee met de hoofdmacht van Westlandia en verdiende daarmee een contract met de Naaldwijkers.
 • Jordie van Leeuwen is een 21 jarige doelman die eerder uitkwam voor v.v. Haastrecht en zowel de jeugdopleiding van Feyenoord als SC Feyenoord.
 • Sergi Roeleveld is een 23 jarige aanvaller die zijn eerste stappen op het veld van VELO in Wateringen maakte. Hij verkaste naar de jeugdopleiding van Feyenoord, speelde later ook bij ADO Den Haag en kwam vervolgens bij SVV Scheveningen uit. In 2020 keerde hij terug bij zijn oude club VELO. Van daar maakt hij nu de overstap naar de Naaldwijkse club.
 • Rashaen de Windt was een opvallende talentvolle aanvaller bij AFC in Amsterdam. FC Utrecht nam hem op in haar jeugdopleiding alwaar hij gedurende 6 jaren speelde en trainde. Aansluitend kwam hij nog een seizoen uit voor SC Cambuur waarna de tweebenige aanvaller stopte met voetballen. In de afgelopen periode hervond hij tijdens de trainingen bij Westlandia het plezier in voetballen en dat leidde tot een overeenkomst tussen speler en club voor komend seizoen.
 • Zion Valies is een 19 jarige middenvelder die over komt van v.v. Katwijk. Aldaar was de concurrentie te hevig om door te breken in de hoofdmacht. Valies speelde in 2017 eenmalig mee in het Nederlands elftal onder 15 jaar. Eerder kwam hij uit voor DWO uit Zoetermeer en de jeugd van Sparta Rotterdam.

Westlandia schoof ook vier spelers uit haar eigen jeugdopleiding door naar de A selectie.

 • Hidde v.d. Arend, een 19 jarige talentvolle aanvaller die reeds op 22 wedstrijden voor Westlandia 1 staat. Hij begon afgelopen seizoen in de onder 19 van de club maar kwam steeds vaker voor in het team van Cesco Agterberg. Het leverde de club 6 doelpunten op waaronder 2 tegen v.v. Dongen.
 • Sem Nijbacker is pas 17 jaar oud. Toch veroverde hij in de loop van het afgelopen seizoen een basisplaats in het team van Cesco Agterberg. De linksback kwam tot 17 basisplaatsen voor de Naaldwijkers.
 • Stijn van Os is een middenvelder die afgelopen seizoen in de onder 19 startte, maar gaandeweg steeds vaker in het eerste terecht kwam. Dat begon tijdens de wedstrijd tegen TAC ’90 en uieindelijk kwam hij tijdens 17 wedstrijden voor de hoofdmacht in actie. In de wedstrijd tegen OS ’20 scoorde hij voor de eerste maal op dit niveau.
 • Nino van Schie is een centrale verdediger, die enkele malen heeft mogen invallen bij het eerste team van Westlandia. Zijn potentie is onmiskenbaar voldoende aanwezig om een plekje in de selectie van Agterberg te verdienen. Van Schie is pas achttien jaar.

Naast al dit voornamelijk jonge geweld heeft Westlandia de volgende spelers behouden voor het komende seizoen: Desley Branson, Kihami Da Costa, Jamie den Hartog, Ouanis Kellouh, Steven van Kesteren, Dinand Kuhn, Kai Verbeek, Rajiv Wentholt en Mark van der Zalm.

Met (in grote lijnen) deze selectie zal Westlandia gaan proberen het verloren gegane terrein na degradatie uit de derde divisie weer gaan proberen terug te winnen.