REPORTAGE | Regerend kampioen Katwijk toont tegen Jong Volendam aan nog niet verzadigd te zijn

Regerend kampioen Katwijk is geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen. De Krombewoners waren in eigen huis nog voor rust klaar met Jong Volendam en bouwden de 4-0 voorsprong, die voor de thee al op het bord stond, na rust uit naar een 7-0 overwinning. Ahmed el Azzouti was driemaal het middelpunt van de feestvreugde, de spits liet met de hattrick zien dat het met zijn honger naar doelpunten ook dit seizoen wel goed zit.

Katwijk liet voor eigen publiek over de gehele linie wel zien dat het met de honger wel goed zat. De oranjehemden zochten vanaf het beginsignaal nadrukkelijk het doel van Barry Lauwers. Binnen een minuut raakte el Azzouti al de paal naast Lauwers, twee minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. In een vol zestienmetergebied wist Robbert Susan el Azzouti toch vrij te krijgen, de spits liet vervolgens Lauwers kansloos. Een kleine vijf minuten later verdubbelde de aanvoerder zelf de voorsprong. Binnen een halfuur had el Azzouti, na een vernuftig passje van Killian van Mil, zijn tweede en Katwijks derde van de middag kon scoren. Kort voor rust zorgde Tim Freriks met een hard diagonaal schot ervoor dat het duel zo goed als beslist was, 4-0.

Bijrol

Jong Volendam zal voorafgaand aan de seizoenouverture al niet de grootste hoop hebben gehad op een goed resultaat, tijdens de wedstrijd werd die eventuele hoop in recordtempo definitief de nek omgedraaid. De talenten kregen geen seconde rust van de thuisploeg en werden vakkundig stuk gespeeld door Katwijk. Alleen spits Leguincio Zeefuik kreeg tweemaal de mogelijkheid om doelman Jean Paul van Leeuwen onder vuur te nemen. Van Leeuwen wist beide pogingen te pareren. Voor het overige leken de beloften alleen op het veld van De Krom rond te lopen, omdat de regels bepalen dat er twee teams voor nodig zijn om een wedstrijd te spelen. De daadwerkelijke inbreng in de wedstrijd was op z’n hoogst te bestempelen als bijrol.

Het grote kwaliteitsverschil had voor een groot deel te maken met het goede spel van Katwijk, maar zeker ook voor een deel met het feit dat Jong Volendam een piepjonge ploeg heeft, die in vrijwel niets te vergelijken is met het team dat zich afgelopen seizoen via een play-off met Almere City O21 wist te handhaven in de Tweede Divisie. Het verschil in fysiek was zo groot dat vrijwel alle duels in het voordeel van Katwijk beslist werden en Jong Volendam eigenlijk niet aan voetballen toekwam. Aanvoerder Jay Koorndijk probeerde wel een aantal keren het goede voorbeeld te geven, maar kwam zelf eigenlijk al tekort om zich te weren. Zijn ploeggenoten, sommigen nog geen 18 jaar oud, waren derhalve helemaal kansloos in de duels.

Iets minder gas

Maar het was niet het fysieke verschil dat ervoor zorgde dat de score zo hoog opliep. Katwijk legde, met name, voor rust, zoveel energie en voetbal in de wedstrijd dat het lichamelijke krachtsverschil niets meer was dan een extra, prettige bijkomstigheid. Omdat de Krombewoners na rust de voet iets minder hard op het gaspedaal drukten, leek het duel een beetje als een nachtkaars uit te gaan, maar dankzij doelpunten van Killian van Mil, invaller Mukhtar Suleiman en de derde van el Azzouti was er in het tweede bedrijf ook nog voldoende te genieten voor het thuispubliek, dat tevreden kan terugkijken op het vertoonde spel en de goals.

Maar misschien nog wel het meest tevreden moet zijn over het feit dat het kampioenschap van afgelopen seizoen geen spoortje van verzadiging heeft achtergelaten bij hun favorieten. Het voornaamste wat Katwijk in de openingswedstrijd tegen Jong Volendam liet zien was honger naar meer successen.