Nacompetitie | Derde Divisie/Hoofdklasse: VVOG en Volendam op pole position

VVOG heeft goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de Derde Divisie Zaterdag. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van Sportclub Feyenoord. Ook RKAV Volendam sloot het eerste finaleduel winnend af, op bezoek bij ARC werd het 0-1 en is de eerste klap uitgedeeld.

VVOG – SC Feyenoord
VVOG begon stormachtig aan het duel om lijfsbehoud in de Derde Divisie tegen uitdager Sportclub Feyenoord. Waar in de tweede minuut nog een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel, was het een minuut later wél raak. Spits Pernelly Biya kopte bij de tweede paal binnen: 1-0. Ook in de periode die volgde speelden de Harderwijkers prima en waren er kansen voor opnieuw Biya en de in de basis teruggekeerde Jeremy de Graaf, die afgelopen zaterdag nog ontbrak tegen Eemdijk. Gaandeweg de eerste helft ging de storm van de tuisploeg wat liggen en nam SC Feyenoord het duel langzaam maar zeker over. Met name Junior Obiku kwam er regelmatig gevaarlijk door, maar ook Jeffrey Duinstee, die tegen Genemuiden tweemaal trefzeker was, liet zich vlak voor rust zien met een fraaie volley. Jeremy de Graaf loste namens VVOG nog een prima afstandsschot, maar de 1-0 bleef op de borden. In de tweede helft een zelfde beeld als aan het begin van het eerste bedrijf, met een VVOG dat veel energie in de wedstrijd stopte. Zo ging een schot van Jeffrey Snijders maar net naast en strandde een inzet van Jake Wollgarten op de keeper. Toch waren het de bezoekers die in de tegenstoot plots op 1-1 kwamen. Een schot van Junior Obiku ging onder doelman Paul Eppink door binnen. Het thuispubliek was nog maar nauwelijks bekomen van de teleurstelling of er kon al weer gejuicht worden. Jeremy de Graaf herstelde de voorsprong voor VVOG vrijwel direct. Niet veel later stond het zelfs 3-1 voor de derde divisionist. Jake Wollgarten ontving een prachtige pass van  Bruce Lücke en faalde niet in de afronding. In het resterende halfuur ging SC Feyenoord op jacht naar de 3-2, en kreeg zo’n 10 minuten voor tijd de grootste kans daarop. Paul Eppink schatte een voorzet van Junior Obiku verkeerd in, maar de goalie zag tot zijn opluchting dat Jeffrey Duinstee net niet kon inkoppen. aan de andere kant had VVOG de marge nog zomaar kunnen vergroten naar 3 goals, maar in de counter schoot Pernelly Biya voorlangs. Omdat er op de Strokel niet meer gescoord werd, verdedigt VVOG aanstaande zaterdag in de return in Rotterdam een 3-1 voorsprong.

ARC – RKAV Volendam
Het treffen tussen ARC en RKAV Volendam was er eentje tussen twee voetballende ploegen. Het leverde met name de hoofdklasser uit Alphen a/d Rijn wat kansjes op, maar Volendam had de verdedigende stellingen goed staan en was zelf ook een keer gevaarlijk uit een vrije trap. Na iets meer dan 45 minuten stond de beginstand van 0-0 nog op het bord. Gaandeweg de tweede helft kroop Volendam steeds meer uit haar schulp en een kwartier voor tijd had dat het gewenste resultaat. Joey Tol tekende voor de 0-1. ARC ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er pas in de extra tijd in om echt gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van de tegenstander. De kopkans van Youri Duisterhof werd alleen niet tot doelpunt gepromoveerd, waardoor Volendam aanstaande zaterdag met een 0-1 voorsprong aan de tweede wedstrijd begint.