Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Excelsior Maassluis haalt Nederlands talent uit Griekenland

Tweede Divisionist Excelsior Maassluis heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Carlito Fermina. De 22 jarige aanvaller komt over van het Griekse Anagennisi Ierapetras FC, zo meldt de club op haar website.

Fermina is in Delft geboren en speelde de eerste jaren voor Vitesse Delft. Hij kwam daarna uit voor jeugdteams van Feyenoord, ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam. Voor de laatste club debuteerde hij op 11 augustus 2018 tegen Fortuna Sittard in het betaalde voetbal. Na de periode bij Excelsior speelde Fermina nog voor Almere City FC en NAC voor hij naar Griekenland verkaste. Hij tekent bij de Tricolores voor één seizoen.

Excelsior Maassluis hevelde ook drie eigen talenten over van de 021 naar de A selectie. Dat zijn doelman Tobias van der Kley (20 jaar), die uit bij Jong FC Volendam zijn debuut maakte in het eerste team, verdediger Baset Moshtaq (20 jaar), die al vier wedstrijden met het eerste team meespeelde en zelfs scoorde tegen AFC en Timas Silva (19 jaar). De jonge verdediger liet een goede indruk achter tijdens het trainingskamp van de club in Spanje en beef sindsdien bij de selectie. Ook hij debuteerde in de competitiewedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Verdediger Rafael Andrade (20 jaar) gaat proberen vanuit de onder 21 een basisplaats te veroveren bij v.v. Rijsoord.